SAMEN WERKEN AAN BETER WERK

Meer energie met het Generatiepact

Je bent elke dag druk in de weer en de verantwoordelijkheid voor je cliënten kan soms best veel van je vragen. Merk je dat naarmate je pensioenleeftijd vordert het werk zwaarder wordt? Het Generatiepact kan een mogelijkheid voor je zijn om met plezier en in alle gezondheid te blijven werken.

Wat is het Generatiepact?

Met het Generatiepact heb je de mogelijkheid om vanaf maximaal vier jaar voor je AOW-leeftijd deel te nemen aan de 80/90/100-regeling. Dit houdt in dat je 80% van je huidige aantal werkuren gaat werken en je salaris voor 90% uitbetaald wordt, terwijl je 100% pensioen opbouwt. Zo ontstaat er met het Generatiepact meer tijd om te herstellen en je werk-privébalans te behouden. Zo kun jij langer en gezond doorwerken tot aan je AOW-leeftijd! Het Generatiepact geldt voor alle medewerkers in de ggz met een belastende functie. Denk aan direct cliëntgebonden functies in de begeleiding, verzorging, verpleging of behandeling en functies in de beveiliging en schoonmaak.

Bereken jouw situatie met de rekenhulp Generatiepact

Wil je weten of je in aanmerking komt voor het Generatiepact? Maak gebruik van de rekenhulp. Deze laat in een aantal eenvoudige stappen zien of jij in aanmerking komt voor het Generatiepact. De tool geeft vervolgens een zo goed mogelijk beeld van jouw situatie, waardoor je kunt beslissen of je gebruik wilt maken van het Generatiepact.

De rekenhulp Generatiepact

Incompany workshops

Vanaf 1 oktober 2023 tot 1 oktober 2024 worden, in samenwerking met FWG Progressional People, incompany-workshops aangeboden. In deze workshop bespreken we:

  • De nut en noodzaak van duurzame inzetbaarheidsbeleid
  • De kenmerken en vraagstukken van de generatie 57+
  • De positieve invloed die het Generatiepact samen met andere instrumenten heeft op het gezond en fit aan het werk houden van medewerkers
  • De bouwstenen die jij in jouw eigen organisatie kan gebruiken om actief aan de slag te gaan met de vraagstukken van deze generatie en de bijbehorende HR-thema’s die spelen

Na deze workshop kun je gerichte stappen zetten en een concrete aanpak en beleid formuleren, met als doel medewerkers op een gezonde en plezierige manier door te laten werken tot het einde van hun carrière.

Wat kun je verwachten?

  • De workshop duurt 3 uur en vindt plaats bij jouw organisatie (incompany)
  • Deelnemers van de workshop bestaan uit 8 tot 12 HR-/P&O-collega’s, eventueel aangevuld met leidinggevenden en/of OR-leden uit jouw organisatie
  • Er is veel ruimte voor eigen inbreng en we maken een aanzet tot een stappenplan om tot een eigen aanpak te komen
  • De workshop is kosteloos

Er is een beperkt aantal workshops beschikbaar. Dus meld je snel aan!

 

Meld je aan

Meer informatie

Wil je meer weten over het Generatiepact of heb je een specifieke vraag? Neem dan contact met ons op via info@oofggz.nl.