Direct naar content

Eerder stoppen met werken? Kijk of je in aanmerking komt voor de regeling Vervroegd Uittreden

RegelingLoopbaanVitaliteit
Eerder Stoppen Met Werken

Werken in de ggz kan lichamelijk en mentaal uitdagend zijn. Zeker als je een belastende functie hebt. Als jij je zorgen maakt of je jouw pensioen wel op een gezonde en veilige manier kan halen, raden we je aan dit bespreekbaar te maken met je werkgever. Speciaal voor die groep medewerkers is er de regeling Vervroegd Uittreden. Deze regeling zorgt ervoor dat je veilig en vitaal met pensioen kan gaan. Ook als dat betekent dat je vervroegd moet uittreden.

Hoe ga je vitaal met pensioen?

Als medewerker wil je zo lang mogelijk met plezier blijven werken. Toch is dit niet altijd mogelijk. In dat geval bestaan er twee mogelijkheden om het werk wél tot aan je pensioen vol te houden. Allereerst is er het Generatiepact voor medewerkers met een belastende functie, wat de mogelijkheid biedt om vier jaar voor de AOW-leeftijd minder te gaan werken. Denk bij een belastende functie aan direct cliëntgebonden functies in de begeleiding, verzorging, verpleging of behandeling, en functies in de beveiliging en schoonmaak. Maak jij je ondanks dat je minder uren werkt nog steeds zorgen? Ga dan met je werkgever in gesprek over de tweede mogelijkheid, namelijk de regeling Vervroegd Uittreden.

Regeling Vervroegd Uittreden

Ga in gesprek met je werkgever en benoem de redenen waarom jij eerder wil stoppen met werken. Verwijs je werkgever naar de regeling Vervroegd Uittreden. Deze regeling houdt in dat medewerkers met een belastende functie in de ggz eerder kunnen stoppen met werken als zij anders niet veilig en vitaal hun pensioenleeftijd kunnen halen. Jouw werkgever kan je dan drie jaar voor jouw AOW-leeftijd een brutobedrag uitkeren en hiervoor een subsidie ontvangen van maximaal 25% van de RVU-uitkeringskosten.

Neem een weloverwogen beslissing

Sta jij op het punt gebruik te maken van het Generatiepact of de regeling Vervroegd Uittreden? Ga vooraf in gesprek met een financieel coach en kijk naar de financiële gevolgen van deze loopbaankeuzes. Welke financiële impact heeft het om minder uren te werken en kan je na je pensioen nog dezelfde leefstijl behouden? Vraag een gratis, persoonlijk adviesgesprek aan om de gevolgen inzichtelijk te maken. Zo kun jij een weloverwogen beslissing nemen over jouw toekomst.

Financieel adviesgesprek aanvragen

Meer informatie voor werkgevers

In het pensioenakkoord is afgesproken de regels rondom vervroegd uittreden tijdelijk te versoepelen. Jouw werkgever kan daardoor een subsidie ontvangen als jij gebruikmaakt van de regeling Vervroegd Uittreden. Breng je werkgever op de hoogte van deze regeling. Overige vragen kun je stellen door te mailen naar info@oofggz.nl.

Bekijk de pagina over de regeling Vervroegd Uittreden voor werkgevers

Meer energie met het Generatiepact

Met het Generatiepact kun je vier jaar voor AOW-leeftijd gebruikmaken van de regeling om gezond te blijven werken tot aan je pensioen.

RegelingLoopbaan
Lees verder