Direct naar content

Over O&O-fonds GGZ

O&O-fonds GGZ is een samenwerking tussen werkgevers en werknemers in de geestelijke gezondheidszorg (ggz). Samen leveren we een bijdrage om zo goed mogelijke zorg te kunnen bieden. Dit doen wij door werkgevers en werknemers ondersteuning te bieden op vier belangrijke thema´s: werkdruk, vitaliteit, veiligheid en loopbaan. Bijvoorbeeld in de vorm van kennis, inspiratie, praktische hulpmiddelen en financiële mogelijkheden.

Onze visie

De ggz staat voor grote uitdagingen: de zorgvraag blijft stijgen, terwijl het aantal zorgprofessionals onvoldoende meestijgt. Hierdoor ervaren zorgprofessionals een hoge werkdruk en emotionele belasting, zo blijkt uit onze sectoranalyse. Het is daarom nu meer dan ooit belangrijk dat werkgevers goed voor hun medewerkers zorgen, en dat medewerkers net zo goed voor zichzelf zorgen als dat zij voor hun cliënten doen.

Als fonds bieden wij werkgevers en medewerkers ondersteuning om uitdagingen op het gebied van werkdruk, vitaliteit, veiligheid en loopbaan aan te pakken. Dit doen wij met praktische tools, regelingen, kennis, inspiratie en onderzoek. Zo maken wij het werk in de ggz samen toekomstbestendig.

Wat biedt O&O-fonds GGZ aan medewerkers?

Hoe voorkom je uitval onder medewerkers? Hoe help je hen veerkrachtig te blijven na vervelende situaties? Hoe kun je eraan bijdragen dat zij vitaal hun pensioenleeftijd halen? En hoe maak je de financiële gevolgen van loopbaankeuzes inzichtelijk? Deze onderwerpen vragen om aandacht. Als fonds ondersteunen wij je met kennis, regelingen en praktische instrumenten om jouw medewerkers te ondersteunen vitaal, veilig en met plezier te laten werken.

Wat biedt O&O-fonds GGZ aan werkgevers?

Hoe blijf je als medewerker in de ggz vitaal aan het werk als het werk veel van je vraagt? Hoe blijf je veerkrachtig als je te maken krijgt met vervelende situaties? Wat zijn de financiële gevolgen van loopbaankeuzes? En hoe zorg je voor een goede werk-privébalans? Deze uitdagingen vragen om aandacht. Als fonds bieden wij je kennis, inspiratie en praktische hulpmiddelen om vitaal, veilig en met plezier te kunnen blijven werken.

Bekijk de thema’s van O&O-fonds GGZ

Werkdruk

De werkdruk in de ggz is hoog. Hoe haal je de norm, maar zorg je er tegelijkertijd voor dat medewerkers een goede werk-privébalans behouden? Als werkgever is het belangrijk het welzijn van jouw medewerkers niet uit het oog te verliezen.

Lees verder

Veiligheid

Als werkgever kun je niet altijd voorkomen dat ongewenste situaties zich voordoen, maar je kunt jouw medewerkers wel helpen hiermee om te gaan. Hoe zorg je ervoor dat medewerkers de ruimte voelen om ervaringen te delen en hoe help je hen veerkrachtig te blijven?

Lees verder

Vitaliteit

Werk in de ggz kan best uitdagend zijn. Hoe voorkom je uitval onder medewerkers? En hoe zorg je ervoor dat zij vitaal hun pensioen kunnen halen? Als werkgever speel je een belangrijke rol in het creëren van een gezond werkklimaat.

Lees verder

Loopbaan

Hoe stimuleer je dat medewerkers regie nemen over hun loopbaan? Sommige medewerkers willen zich verder ontwikkelen waar anderen een stapje terug willen doen. Wijs jouw medewerkers op hun loopbaankeuzes en maak de financiële gevolgen inzichtelijk.

Lees verder

Loopbaan

Jij staat aan het roer van jouw loopbaan. Wil jij je verder ontwikkelen of een stapje terug doen? Het is belangrijk om te weten welke mogelijkheden je hebt en wat eventuele financiële gevolgen zijn. Zo kun je een weloverwogen beslissing nemen over jouw toekomst.

Lees verder

Vitaliteit

De zorg voor jouw cliënten staat voorop. Je bent druk in de weer en staat altijd voor hen klaar. Dat is soms een grote verantwoordelijkheid. Des te belangrijker is het om goed voor jezelf te zorgen. Hoe blijf je lichamelijk en mentaal vitaal aan het werk tot je pensioen?

Lees verder

Veiligheid

Om je werk goed te kunnen uitvoeren, is een veilige werkomgeving van belang. Ongewenst gedrag voorkomen kan niet altijd, maar hier op een goede manier mee omgaan wel. Hoe leer je om je grenzen te bewaken en aan te geven? En hoe blijf je veerkrachtig?

Lees verder

Werkdruk

Je spreekt veel mensen op een dag, draagt een grote verantwoordelijkheid en hebt veel administratieve taken. Dat kan soms best zwaar zijn. Hoe behoud je een goede werk-privébalans? Wat kost je energie en wat geeft juist energie?

Lees verder