SAMEN WERKEN AAN BETER WERK

Balansbudget

Maak jij al gebruik van jouw balansbudget?

Wil jij extra vrije dagen, een opleiding of ontwikkelingstraject naar keuze of het balansbedrag laten uitbetalen? Het Balansbudget biedt jou als medewerker de mogelijkheid om een betere balans te creëren in je werk. Heb jij de keuze al gemaakt?

 

De vraag naar ggz-zorg is groot. Veel zorgmedewerkers ervaren een hoge werkdruk en een hoge emotionele belasting. Het verminderen daarvan is een grote uitdaging voor de branche. Naast het werk heb je ook jouw familie, vrienden en jezelf. Balans vinden kan dan ook best een uitdaging zijn. Om jou te helpen balans te creëren of juist in balans te blijven, kent de cao ggz het Balansbudget. Een budget dat je mag besteden aan: jezelf!

Pak de regie

Met het Balansbudget heb je als medewerker een instrument waarmee je voor een stukje de regie kunt pakken op jouw eigen duurzame inzetbaarheid. Voordeel is dat je zelf bepaalt of je het gebruikt voor het kopen van extra vrije uren, voor je eigen ontwikkeling of dat je een bedrag laat uitbetalen. Jouw werkgever draagt hieraan bij.

Bereken jouw situatie met de keuzehulp Balansbudget

Met de keuzehulp Balansbudget kun je gericht een keuze maken. De regeling en de effecten worden eerst toegelicht. Daarna krijg je inzicht in jouw eigen budget en de keuze die je maakt. Verder geeft de keuzehulp de mogelijkheid om relevante informatie snel terug te vinden of in gesprek te gaan met jouw leidinggevende of HR-collega.

De keuzehulp Balansbudget

Inspiratiesessies

Is jouw werkgever nog niet bekend met de mogelijkheden van het Balansbudget? Overhandig dan de brochure of verwijs diegene naar de keuzehulp Balansbudget. Ook worden de aankomende maanden inspiratiesessies georganiseerd voor HR en medewerkers en kunnen HR-afdelingen gebruikmaken van maatwerktrajecten om duurzame inzetbaarheid in de organisatie te ontwikkelen.

Incompany workshops

Vanaf september 2023 tot en met mei 2024 worden, in samenwerking met FWG Progressional People, HR-maatwerkworkshops aangeboden. In deze workshop worden bouwstenen aangereikt die je naar keuze binnen jouw organisatie kan inzetten. Er is aandacht voor de procesmatige inbedding in jouw organisatie, de interne communicatie en hoe de rollen kunnen worden belegd. Je krijgt bouwstenen aangeboden om stappen te zetten in de richting van een breder duurzaam inzetbaarheidsbeleid, zodat medewerkers langer gezond en met plezier aan het werk kunnen blijven.

Wat kun je verwachten?

  • Een 3 uur durende incompany workshop
  • Met 12 tot 15 HR/P&O, leidinggevenden en/of OR collega’s uit jouw organisatie
  • Waarin we bespreken hoe het Balansbudget ingezet kan worden voor duurzame inzetbaarheid
  • Je gaat zelf aan de slag met een stappenplan
  • Kosteloos

Download voor meer informatie de flyer

Er is een beperkt aantal workshops beschikbaar. Dus meld je snel aan!

Meld je aan!

Meer informatie

Wil je meer weten over de voordelen, voorwaarden en mogelijkheden van het Balansbudget? Download dan de brochure.
Meer informatie over het Balansbudget