SAMEN WERKEN AAN BETER WERK

Voorkomen agressie en ongewenst gedrag

Seksuele intimidatie, agressie, discriminatie of pestgedrag. Niemand zou zich door het toedoen van een ander ongemakkelijk, onveilig of bedreigd moeten voelen. Dat geldt ook voor onze ggz-medewerkers. Wat kun je doen bij agressie en ongewenst gedrag binnen jouw instelling?

 

Steeds meer zorgmedewerkers hebben te maken met ongewenst gedrag, zowel vertoond door cliënten of familieleden als door eigen collega’s. Dat kan gevolgen hebben voor de gezondheid en het werkplezier. Het is belangrijk om met elkaar een werkklimaat te creëren waarin medewerkers zich veilig voelen en hun grenzen durven aangeven. Waar ligt de grens van ieder teamlid en zijn zij zich ook bewust van de grenzen van collega’s? Wat kan je doen als je ongewenst gedrag ervaart of een bijstander bent? O&O-fonds GGZ biedt hier ondersteuning in; voor instellingen en medewerkers.

Zet de eerste stap naar een gezond en veilig werkklimaat binnen jouw instelling

Een belangrijke voorwaarde voor een gezond en veilig werkklimaat is dat medewerkers zich veilig voelen om hun gevoel en ervaringen te bespreken binnen het team. Daarnaast is het van belang dat teams samen tot concrete oplossingen kunnen komen die leiden tot een gezonde en veilige werkomgeving. De bewezen en effectieve InBalans teamaanpak van O&O-fonds GGZ helpt jouw instelling hierbij.


Goed nieuws: O&O-fonds GGZ biedt nu vijf instellingen de unieke kans om kosteloos deel te nemen aan het InBalans traject voor gezond en veilig werken!


Wat is InBalans?

De aanpak van InBalans richt zich op een oplossingsgerichte dialoog aangaan en op gedragsverandering. Het helpt teams bij het voeren van het gesprek over veiligheid tussen zorg- professionals onderling, maar ook op de werkvloer en met het bestuur. Daarnaast helpt de aanpak om teams te laten nadenken over kansrijke oplossingen voor knelpunten en over de toepassing daarvan in de praktijk. De gesprekken worden gevoerd onder begeleiding van professionele adviseurs van IZZ en Inhealth. Het traject start in 2023 en heeft een looptijd van zes maanden. Nieuwsgierig? Download de brochure voor meer informatie.

Meer informatie over InBalans

Mis deze kans niet

Wil jouw instelling een gezond en veilig werkklimaat voor alle medewerkers? Heb jij na het lezen van de brochure interesse in deelname aan het InBalans traject? Vraag dan een vrijblijvend gesprek aan via onderstaande knop of mail naar info@oofggz.nl. Wacht niet te lang, want er is maar plek voor vijf instellingen!

Vraag een gesprek aan

Overig aanbod

Naast het InBalans traject biedt O&O-fonds GGZ verschillend aanbod aan waar medewerkers en organisaties direct gebruik van kunnen maken. Denk aan online trainingen, checklists, filmpjes en nog veel meer. Zo bestaat er meer informatie over hoe jij je als zorgmedewerker kunt voorbereiden op ongewenst gedrag van cliënten en wat je kunt doen mocht er een incident hebben plaatsgevonden. Ook bestaan er handige tips en tools als je te maken hebt met ongewenst gedrag van collega´s of leidinggevenden.