SAMEN WERKEN AAN BETER WERK

Terug naar overzicht

Meer werkplezier bij VNN met ‘Steeds Beter’

Verslavingszorg Noord-Nederland (VNN) was één van de vijf genomineerden voor de HR Zorgaward 2017. Helaas greep VNN net naast de prijzen, maar het project ‘Steeds Beter’ is zeker de moeite waard om te bekijken.

 

Met ‘Steeds Beter’ werkt VNN aan meer werkplezier. In het model staan Oplossingsgericht Werken, Persoonlijk Leiderschap en Lean centraal. Dit model zorgt voor veel werkplezier en een stevige mentale basis voor medewerkers, die ten goede komt aan de cliënten.

Laag verzuim, hoge productiviteit

Oplossingsgericht werken richt zich vooral op de interactie tussen hulpverlener en cliënt. Persoonlijk Leiderschap gaat over effectief leidinggeven aan jezelf en van daaruit effectief samenwerken met of leidinggeven aan anderen. Lean is een manier van werken waarbij iedereen in de organisatie focust op het creëren van waarde voor de cliënt in alle processen. Dat betekent dus de cliënt centraal stellen, het verminderen van verspilling en kosten en het verbeteren van de kwaliteit van zorg.

 

Met dit ‘Steeds Beter’ wordt VNN gerekend tot één van de beste organisaties van de GGZ sector met het laagste verzuim, meest bevlogen medewerkers en hoogste productiviteit. ​

Over de HR Zorg Award

FWG organiseert jaarlijks de uitreiking van de HR Zorg Award. Zorginstellingen uit diverse branches kunnen hun projecten en goede ideeën aandragen waarmee het werkplezier van medewerkers wordt vergroot of waarmee meer vertrouwen en regie aan medewerkers wordt gegeven. Kortom, mooie initiatieven waarmee organisaties en HR-afdelingen elkaar kunnen inspireren.