SAMEN WERKEN AAN BETER WERK

Terug naar overzicht

Week van de Werkstress: zorg voor balans

Van 16 t/m 20 november is de Week van de Werkstress. Dit jaar staat balans centraal: balans tussen werk-privé, maar ook tussen energiegevers en energievreters. In deze week richten wij graag de schijnwerper op een initiatief van het O&O-fonds GGZ: het programma InBalans. InBalans maakt werkdruk in teams bespreekbaar en helpt gedragsverandering in gang te zetten die de ervaren werkdruk verlaagt.

 

De one size fits all-aanpak voor werkdruk bestaat niet.De oplossing ligt vaak dichterbij dan gedacht. Denk aan de eigen medewerkers. Zij staan dagelijks op de werkvloer en weten het beste hoe zij hun eigen werkdruk kunnen verminderen.

Maar hoe krijg je medewerkers die veel werkdruk ervaren;

  1. in staat om tot de benodigde inzichten te komen en
  2. daadwerkelijk in actie?

Het programma InBalans doet precies dat. Ten eerste faciliteert het programma teams om via een continue dialoog inzichten te krijgen in oplossingen voor de hoge werkdruk. Vervolgens worden medewerkers gestimuleerd en gefaciliteerd om deze oplossingen opvolging te geven.

Ggz-instellingen over hun keuze om werkdruk aan te pakken

“Wij kiezen voor InBalans omdat de combinatie van dialoog en actie ervoor zorgt dat er verbinding en bevlogenheid ontstaan op onze gezamenlijke doelen. En dat draagt weer bij aan betere zorg voor onze cliënten.”

Eddy van Doorn – Voorzitter Raad van Bestuur – Reinier van Arkel Groep


“In de dialogen maakten we per keer een top drie van punten die we bespreekbaar wilden maken met de bestuurder. En dan blijkt dat sommige dingen makkelijk op te lossen zijn.”

Deelnemer aan InBalans

Ondersteuning O&O-fonds GGZ

O&O-fonds GGZ wil werkdruk bespreekbaar maken zodat een concrete gedragsverandering bij medewerkers in gang wordt gezet. Op die manier wordt goede zorg voor de cliënt, vergroting van het werkplezier en mogelijk verlaging van het langdurig ziekteverzuim gerealiseerd. O&O-fonds GGZ ondersteunt daarom tien instellingen die deze aanpak toepassen. Organisaties betalen enkel een eigen bijdrage van €7.000,-. Voor meer informatie over het programma verwijzen wij u graag naar de folder.

Interesse?

Ook in 2021 biedt O&O-fonds GGZ ggz-instellingen de mogelijkheid om deel te nemen aan het programma InBalans. Hiervoor kunt u zich aanmelden. Wilt u meer weten over wat InBalans voor uw organisatie kan betekenen? Vraag dan een vrijblijvend gesprek aan via info@oofggz.nl.