SAMEN WERKEN AAN BETER WERK

Terug naar overzicht

Vernieuwde ondersteuningsmogelijkheid voor aanpak werkdruk en regeldruk

 

Na afloop van de P&O-/OR-dag 2018 maakte voorzitter Elise Merlijn bekend dat O&O-fonds GGZ met vernieuwde ondersteuningsmogelijkheden komt voor de uitvoering van plannen tegen werkdruk en regeldruk. Ggz-organisaties kunnen vanaf nu onder bepaalde voorwaarden deze financiële steun ontvangen.  

 

O&O-fonds GGZ ondersteunt ggz-organisaties met een vereenvoudigde stimuleringsregeling voor aanvragen die zijn gericht op de uitvoering van plannen om werkdruk en regeldruk te verminderen. Het gaat om een startfinanciering voor activiteiten die vernieuwend zijn voor de eigen organisaties en de branche. Te denken valt aan het aanpakken van (verander)processen of het samen met medewerkers aanpakken van oorzaken van werkdruk en regeldruk in de eigen organisatie.

Criteria

Met de vergoeding kan de helft van de externe out-of-pocketkosten met een maximum van 5.000 euro incl. btw worden betaald. Het bestuur van O&O-fonds GGZ beoordeelt iedere aanvraag op een aantal criteria en besluit of een aanvraag in aanmerking komt voor de startfinanciering. In dit document leest u alle beoordelingscriteria.

Inspiratie nodig?

De P&O-/OR-dag stond afgelopen april in het teken van de aanpak van werkdruk en regeldruk. Een werkboekje voor de opzet van een plan van aanpak en verschillende tools, instrumenten en hulpmiddelen die kunnen helpen bij de uitvoering van de plannen zijn hier verzameld. Gebruik ze als inspiratie of voor de concrete invulling van uw plannen.

 

Interesse?

Wilt u weten of het plan van aanpak van uw organisatie in aanmerking komt voor een startfinanciering? Vul dan dit formulier in. Wij nemen daarna contact met u op voor een eerste verkenning.