SAMEN WERKEN AAN BETER WERK

Terug naar overzicht

Verken de toekomst met Zorginspirator

Hoe zal jouw functie in de toekomst veranderen en hoe kan jij je daarop voorbereiden? Met de online tool Zorginspirator krijg jij zicht op de diverse sectoren van de zorg, maar ook hoe de functies in de zorg er in de toekomst uitzien. Dit platform is speciaal bedoeld voor alle zorgprofessionals en mensen die geïnteresseerd zijn om (opnieuw) in de zorg te werken.

 

Met Zorginspirator kun je ook een voorproefje krijgen van de toekomst. Voor elke functie is er namelijk een toekomstgerichte variant beschikbaar. Zoals de naam al suggereert, is het doel van Zorginspirator om je te inspireren voor jouw toekomst in de zorg. Er zijn wellicht veel meer mogelijkheden dan je denkt! Begin direct met het ontdekken van Zorginspirator of start eenvoudig en snel met een van de persoonlijkheidstesten.

Voor zorgprofessionals

Op het platform vind je uitgebreide beschrijvingen van diverse zorgfuncties. Je leert wat de functies inhouden, welke kennis nodig is en welke vaardigheden van je worden gevraagd. Daarnaast biedt het platform een overzicht van verschillende opleidingsmogelijkheden, zodat je jouw carrière in de zorg kunt plannen en vormgeven. Zorginspirator helpt je nadenken over wat voor jou belangrijk is in jouw werk, wat je wilt leren en hoe je wilt groeien.

Voor HR-professionals

Ook voor HR-professionals is Zorginspirator een waardevolle tool. Het ondersteunt bij de voorbereiding en uitvoering van gesprekken met zorgmedewerkers over bijvoorbeeld hun loopbaan. Met behulp van de tool kun je samen met medewerkers zoeken naar passende opleidingen en bijscholingsmogelijkheden, maar ook inzicht bieden in wat zij belangrijk vinden binnen hun werkomgeving. Dit geeft je input om knelpunten en kansen aan te pakken tijdens gesprekken of adviesmomenten.