SAMEN WERKEN AAN BETER WERK

Terug naar overzicht

“Het is nu normaal om over zaken te praten”

Emergis over de Aanpak Organisatieklimaat ggz

 

Werkdruk en onveiligheid – die twee punten drukten de tevredenheid van de medewerkers van Emergis, zo bleek uit intern onderzoek. De bestuurders zochten naar een manier om hierover door alle lagen van de organisatie heen in gesprek te gaan. De Aanpak Organisatieklimaat van IZZ sprak hen aan, om meerdere redenen.

 

Net als bij andere ggz-organisaties was ook bij Emergis al volop aandacht voor veiligheid en werkdruk. Toch liepen de medewerkers tegen issues op dit gebied aan. Gerco Blok, bestuurder van Emergis: “Veiligheid en werkdruk hebben voor een belangrijk deel te maken met perceptie. Het gaat over je gehoord weten en doorlopend met elkaar in gesprek zijn. We zochten naar een manier om dat op gang te brengen. Toen kwamen we in aanraking met de Aanpak Organisatieklimaat van IZZ. We waren meteen enthousiast.”

Lees het hele interview

In een uitgebreid interview vertellen bestuurder Gerco Blok, teamleider Hessel Eveleens en verpleegkundige Samantha Arts over hun ervaringen met de Aanpak Organisatieklimaat. Lees het hele interview hier.