SAMEN WERKEN AAN BETER WERK

Terug naar overzicht

Gebruik jouw balansbudget om meer werk-privébalans te creëren

Ongetwijfeld ervaar je als medewerker in de ggz steeds meer uitdagingen. De vraag naar inzet neemt toe, terwijl de werkdruk en emotionele belasting alsmaar hoger worden. Maar naast het werk heb je ook een eigen leven met familie, vrienden én jezelf. Het vinden van een goede balans tussen werk en privé kan dan ook best een uitdaging zijn. Daarom is nu het balansbudget opgenomen in de cao ggz. Dit budget mag jij als medewerker gebruiken om te investeren in jezelf.

 

Met het balansbudget kan jij zelf de regie nemen om gezond en met plezier in de ggz te blijven werken. Het voordeel is dat jij helemaal zelf mag bepalen hoe je het budget wilt besteden. Je kunt ervoor kiezen om extra vrije dagen te kopen of om te investeren in jouw ontwikkeling door een cursus of opleiding te volgen. Ook is het mogelijk om het balansbedrag te laten uitbetalen. Het mooie is dat jouw werkgever bijdraagt aan dit budget, waardoor jullie samen werken aan jouw welzijn en inzetbaarheid.

Maak een bewuste keuze met de keuzehulp balansbudget

Hoe kun je het balansbudget het beste besteden? Om je te helpen een bewuste keuze te maken, is de keuzehulp balansbudget ontwikkeld. Met deze online tool kun je jouw persoonlijke budget berekenen en nagaan welke keuze het beste bij jou past. Ook zie je de effecten van de verschillende keuzes die je kunt maken. Ten slotte biedt de keuzehulp snel toegang tot relevante informatie en de mogelijkheid om in gesprek te gaan met jouw leidinggevende of HR-collega voor verdere ondersteuning.

Geef jouw keuze voor 1 juli door!

Wil je weten hoe je het balansbudget het beste kunt besteden? Download hieronder dan de keuzehulp balansbudget en krijg een duidelijk beeld over hoe dit budget jou kan ondersteunen bij het creëren van een gezonde werk-privébalans. Heb je jouw keuze gemaakt? Dan kun je deze tot 1 juli 2023 doorgeven aan de HR-afdeling van jouw organisatie.

 

Download de keuzehulp balansbudget

Breng jouw werkgever op de hoogte

Is jouw werkgever nog niet bekend met de mogelijkheden van het balansbudget? Overhandig dan de brochure of verwijs diegene naar de keuzehulp balansbudget. Ook HR-afdelingen kunnen binnenkort gebruikmaken van maatwerktrajecten om aan de slag te gaan met de gezondheid en het werkplezier van medewerkers in de organisatie. Meer informatie hierover volgt.