SAMEN WERKEN AAN BETER WERK

Terug naar overzicht

Binnenkort een nieuwe arbocatalogus en app over omgaan met werkdruk

Samen met arboprofessionals en hulpverleners werkt O&O-fonds GGZ aan de vernieuwing van de arbocatalogus. In 2018 wordt de nieuwe catalogus gelanceerd als website voor alle medewerkers, arboprofessionals en leidinggevenden in de ggz. Voor medewerkers presenteren we daarnaast een app vol tips over succesvol omgaan met werkdruk.

 

Werken in de ggz is mensenwerk. Thema’s als veilig werken, werkdruk en vitaliteit zijn actueel. Niet voor niets staat de aandacht voor arbeidsrisico’s bij ggz-organisaties hoog op de agenda. De arbocatalogus geeft duidelijk richting aan hoe invulling gegeven kan worden aan gezond en veilig werken in de ggz, en hoe arbeidsrisico’s kunnen worden verminderd.

 

Actuele thema’s

O&O-fonds GGZ werkt daarom – in overleg met de praktijk – aan een compleet vernieuwde arbocatalogus, die helemaal past bij deze tijd. Met actuele thema’s en geschikt voor iedereen die in de ggz werkt. Van medewerker tot leidinggevende en arboprofessional.

 

Het meest actuele arbothema in onze sector is werkdruk. Daarom wordt speciaal voor medewerkers een app ontwikkeld met concrete tips om werkdruk te verminderen en ermee om te gaan.

 

Meer informatie volgt

De nieuwe arbocatalogus en app zijn in de loop van 2018 beschikbaar. Hou onze website en nieuwsbrief in de gaten voor meer informatie.