SAMEN WERKEN AAN BETER WERK

Terug naar overzicht

Betere zorg, meer werkplezier en werken aan je eigen ontwikkeling? Werk aan kennisdeling!

Tijdens twee inspirerende webinars namen professionals van GGZ Noord-Holland-Noord en GGZ Delfland hun collega’s uit de sector mee in hun aanpak van kennisdeling. Actief kennis delen komt de kwaliteit van zorg ten goede, maar vooral ook het werkplezier en de ontwikkeling van medewerkers in de ggz.

GGZ Noord-Holland-Noord

GGZ Noord-Holland-Noord heeft met subsidie van het O&O-fonds expertnetwerken opgericht om onderling kennis met elkaar te kunnen delen. Deze expertnetwerken hebben een groot bereik binnen de organisatie en de betrokkenheid van medewerkers is hoog. De organisatie is er dan ook trots op dat de netwerken goed gevonden worden en dat medewerkers hun kennis kunnen door ontwikkelen en gebruik kunnen maken van elkaars expertise. Volgens Sandra Bakker (lead-expert) is het aantrekkelijk om deel te nemen, vanwege de inhoud en de samenwerking met collega’s. ‘In het kennisnetwerk worden ook nieuwe visies ontwikkeld op behandelmethoden en je kunt veel betekenen binnen je organisatie. We bereiken met onze ideeën ook de Raad van Bestuur’, aldus Sandra. De kennisnetwerken faciliteren het delen van kennis en maken het doelgerichter. En naast het verbeteren van de primaire zorg, dragen de kennisnetwerken ook bij aan de ontwikkeling van medewerkers. Op deze manier kun je echt iets betekenen, voor zowel collega’s als voor cliënten. GGZ Noord-Holland Noord heeft 27 expertnetwerken opgericht met elk 3 tot 4 leadexperts. Iedereen binnen de organisatie is aangesloten bij een van de expertnetwerken.

 

De presentatie van GGZ Noord-Holland-Noord is te bekijken onder downloads.

 

Wil je meer weten over de expertnetwerken? Neem dan contact op met Sonja van Rooijen s.vanrooijen@ggz-nhn.nl

GGZ Delfland – Fit op Weg Poli

Het doel van de Fit op Weg Poli is meer tevredenheid bij patiënten en bij medewerkers door slimmer te werken. Het is een voorbeeld van innovatie voor betere kwaliteit die tevens de samenwerking, kennisdeling en het werkplezier vergroot. Medewerkers ervaren meer werkplezier omdat zij meer samen doen en taken en verantwoordelijkheden met elkaar delen. Tijdens het innovatie-uur denken alle professionals mee en worden zij gestimuleerd om met ideeën te komen, zodat ze samen een steeds betere behandeling kunnen neerzetten. GGZ Delfland legt de focus op het blijven leren en ontwikkelen en ze staan open voor verandering. Deze aanpak borgt de betrokkenheid van medewerkers. Er is binnen GGZ Delfland een meedenkcultuur ontstaan waar veranderingsgericht werken als vanzelfsprekend wordt beschouwd.

 

De presentatie van GGZ Delfland is te bekijken onder downloads.

 

Wil je meer weten over kennisdeling bij de Fit op Weg Poli van GGZ Delfland, neem dan contact op met Jasper de Haan j.dehaan@ggz-delfland.nl of met Suzanne van Hees S.vanHees@ggz-delfland.nl

 

Heb je het webinar niet kunnen bijwonen, maar wil je deze terugkijken?
Dat kan via onderstaande links:

Webinar 1 (professionals)
Webinar 2 (organisatie)