SAMEN WERKEN AAN BETER WERK

Terug naar overzicht

Geriant Beste Werkgever in de sector zorg, categorie ggz

 

De vijf zorgorganisaties die zichzelf een jaar lang “Beste Werkgever 2017-2018” mogen noemen, zijn 6 februari bekend gemaakt door Effectory, expert in medewerkersfeedback. De Frankelandgroep mag zich dit jaar wederom verheugen over haar erkenning als Beste Werkgever in de categorie VVT. Ook Stichting SIG (gehandicaptenzorg), Geriant (ggz), Deventer ziekenhuis en Bevolkingsonderzoek Zuid (zorg overig) zijn uitgeroepen tot “Beste Werkgevers 2017-2018” in de zorgbranche.

Positieve zorg

De vijf zorgwinnaars blinken onder andere uit in betrokkenheid en bevlogenheid. Zo is de betrokkenheid van hun medewerkers met een 8,3 veel groter dan het gemiddelde van 7,0 in de zorgbranche. Ook ligt de bevlogenheid van hun medewerkers met een score van 7,9 hoger dan het branchegemiddelde van 7,3. Bevlogenheid onder medewerkers heeft concrete positieve gevolgen, zoals een hogere arbeidsproductiviteit, meer loyaliteit en een lager ziekteverzuim.

Nu ook een keurmerk

Dit jaar kregen alle deelnemende organisaties die in medewerkerswaardering bóven het branchegemiddelde scoren voor het eerst een “Beste Werkgevers Keurmerk”. Aan dit keurmerk zijn een tot drie sterren toegevoegd, afhankelijk of een organisatie een beetje tot heel veel boven het gemiddelde scoort. Dit keurmerk mogen zij een jaar lang gebruiken in hun arbeidsmarktcommunicatie om duidelijk te maken dat zij volgens hun medewerkers een aantrekkelijke werkgever zijn.

Bijna vijfhonderd deelnemers

Voor het Beste Werkgeversonderzoek beoordeelden 636.978 medewerkers hun werkgever. In de branches Profit, Non-profit en Zorg zijn 19 van de in totaal 499 organisaties beloond met een “Beste Werkgevers Award”. Van álle deelnemende organisaties hebben 245 een keurmerk ontvangen.