SAMEN WERKEN AAN BETER WERK

Terug naar overzicht

Actuele arbeidsmarktinformatie over ontwikkelingen ggz (tweede meting 2019)

Benieuwd naar hoe nieuwe medewerkers worden begeleid als zij bij een ggz-instelling komen werken? Of hoelang medewerkers gemiddeld binnen de sector werken? Wil je meer weten over de inzet van technologie in de sector? Het onderzoeksprogramma Arbeidsmarkt Zorg en Welzijn (AZW) biedt een actueel overzicht van de arbeidsmarktontwikkelingen in de ggz. De eerdere cijfers van 2019 zijn nu aangevuld met de meest recente cijfers en resultaten naar aanleiding van de panels uit de tweede helft van 2019.

Werkgeversenquête

AZW publiceert ieder halfjaar een overzicht van de arbeidsmarktontwikkelingen. Deze keer omvat de werkgeversenquête onderwerpen zoals knelpunten in het personeelsbeleid, het begeleiden van nieuwe medewerkers en de inzet van nieuwe technologieën op de werkvloer. Zo ervaarde twee van de werkgevers knelpunten bij de uitvoering van het personeelsbeleid. Voorbeelden hiervan zijn moeilijk te vervullen vacatures en werkdruk. Ook had 61% van de ondervraagden nieuwe technologieën ingezet, voornamelijk voor het inrichten van werkprocessen of contact met de cliënt.

Visueel overzicht

Bij de werkgeversenquête publiceert AZW ook een visual waarin een aantal onderwerpen wordt uitgelicht. Hierin kunt u in één oogopslag zien dat 79% procent enthousiast is over zijn baan, 80% (mede) bepaalt welke scholing hij gaat volgen, maar dat maar 28% samen met de leidinggevende een persoonlijk ontwikkelplan heeft opgesteld. Ook blijkt dat het aantal moeilijk te vervullen vacatures is toegenomen van 55% naar 76% ten opzichte van de peiling in de eerste helft van 2019.

Meer informatie

Bekijk de arbeidsmarktinformatie ggz 2019 (tweede meting) op de site van AZW.