SAMEN WERKEN AAN BETER WERK

Terugblik bijeenkomsten Goed (=duurzaam) werken in de ggz

Wat is er nodig om het werken in de ggz gezond en duurzaam te maken? Die vraag stond centraal tijdens de bijeenkomsten ‘Goed (=duurzaam) werken in de ggz’ die O&O fonds GGZ organiseerde. Op deze pagina kun je de terugblik bekijken.

 

Hoe kunnen medewerkers fit en gezond hun pensioen halen, met plezier aan het werk blijven, een goede balans tussen privé en werk houden en overbelasting en uitval voorkomen? Tijdens de bijeenkomsten verkenden we samen met werkgevers en medewerkers het thema duurzame inzetbaarheid. We keken samen naar de kansen en belemmeringen om het werken in de ggz beter te maken. Bekijk onderstaande video van de bijeenkomsten voor een impressie.

Interactief rollenspel en projectpitches

De bijeenkomsten waren opgebouwd uit interactieve rollenspellen en inspirerende projectpitches. Acteurs beeldden herkenbare, lastige situaties uit waar werkgevers en medewerkers dagelijks mee te maken hebben. Dit stimuleerde de deelnemers om hun ervaringen te delen en hierover in gesprek te gaan. Vervolgens maakten de deelnemers aan de hand van pitches kennis met projecten die O&O fonds GGZ aanbiedt, zoals aanpak werkdruk (InBalans), aanpak roosterproblematiek (innovatief roosteren), aanpak agressie & ongewenst geweld, het doel en de mogelijkheden van het balansbudget en generatiepact en de mogelijkheid tot eerder stoppen met werken kenbaar maken (RVU).

Extra inzet op duurzame inzetbaarheid dankzij MDIEU

Werkgevers- en werknemersorganisaties in de ggz werken samen via O&O fonds GGZ aan een gezonde en veilige werkomgeving in de branche. Door een subsidie uit de ‘Maatwerkregeling duurzame inzetbaarheid en eerder uittreden’ (MDIEU) kunnen we tot en met 2024 extra inzetten op projecten rond duurzame inzetbaarheid. Samen bedenken we oplossingen en ontwikkelen we instrumenten die werkgevers en medewerkers kunnen inzetten om goed (=duurzaam) werken in de ggz te verbeteren.

 

Lees meer over de verschillende projecten en andere activiteiten om goed (=duurzaam) werken in de ggz te bevorderen, via de pagina Goed (=duurzaam) werken in de ggz. Bekijk alvast waar jouw interesse naar uitgaat.

 

Heb je vragen? Neem dan contact met ons op via info@oofggz.nl.