SAMEN WERKEN AAN BETER WERK

Terug naar overzicht

AgressieWijzer: in drie sessies duidelijkheid over agressie

De AgressieWijzer zorgt voor duidelijkheid over agressie in de dagelijkse praktijk. Die duidelijkheid is belangrijk omdat agressie alleen succesvol verminderd en voorkomen kan worden wanneer teams en afdelingen incidenten gezamenlijk en op een eenduidige manier aanpakken. En dat wil iedereen, want minder agressie zorgt voor veiligheid, een prettiger werkklimaat, minder uitval en verzuim en geeft meer energie.

 

In een paar heldere sessies helpt de AgressieWijzer teams (of afdelingen) om samen succesvol agressie aan te pakken. In drie sessies bespreken medewerkers ervaringen met gewenst (groen) gedrag, emotioneel (oranje) gedrag en agressief (rood) gedrag. Samen stellen ze een norm vast en maken ze afspraken over te nemen maatregelen om groen gedrag te stimuleren, oranje om te buigen en rood te stoppen. Zo wordt voor iedereen duidelijk wat hij of zij wanneer kan doen.

 

De AgressieWijzer is met de hulp van mensen uit de directe praktijk ontwikkeld in het kader van het actieplan Veilig Werken in de Zorg, een initiatief van werkgevers en werknemers in de zorg en jeugdzorg.