SAMEN WERKEN AAN BETER WERK

‘Samen voor een goede werk-privé balans´

Als zorgprofessional ben je dagelijks bezig om de beste zorg te leveren voor jouw cliënten. Maar zeg eens eerlijk: zorg jij net zo goed voor jezelf als voor je cliënten en de mensen om je heen? Om vitaal en met plezier aan het werk te zijn, is het cruciaal om een goede balans te vinden tussen werk en ontspanning. Dit doe je niet alleen, maar samen met jouw team.

 

Een hoge werkdruk en een verstoorde werk-privé balans: dit is de situatie die een groot deel van onze zorgprofessionals op dit moment ervaart. Wanneer iemand voor een lange periode in deze situatie zit en er geen zicht is op verbetering, kan dit leiden tot fysieke en/of mentale klachten met vaak (langdurige) uitval als gevolg. Dit wil natuurlijk zowel de medewerker als de organisatie niet. Daarom is het van groot belang om aandacht te besteden aan het zorgen voor een goede werk-privé balans en het verlagen van de ervaren werkdruk. Hoe? O&O-fonds GGZ biedt hierin ondersteuning met InBalans. InBalans is een methode waarmee rondom het thema Werkdruk al mooie successen behaald zijn. Deze methode wordt nog steeds (betaald) aangeboden.

Wat is InBalans?

InBalans is een bewezen effectieve aanpak die gezond werken in de zorg en een goede werk-privé balans stimuleert. De aanpak richt zich op zowel een oplossingsgerichte dialoog als het veranderen van gedrag. Het helpt teams bij het voeren van het gesprek over werkdruk en balans. Dit gebeurt tussen zorgprofessionals onderling, maar ook tussen werkvloer en het bestuur. Daarbij zoeken de teams zelf naar oplossingen voor hun uitdagingen. Zo krijgen medewerkers, ondanks de ervaren hoge werkdruk, de ruimte om met elkaar te praten en tot oplossingen te komen. Hierin worden ze begeleid door professionals van IZZ en Inhealth om tot positieve en blijvende resultaten te komen.


Goed nieuws: O&O-fonds GGZ biedt nog steeds de mogelijkheid om werkdruk aan te pakken door de InBalans-aanpak in te kopen!


De eerste stap naar een betere werk-privé balans

Er komen meerdere aspecten kijken bij het verlagen van de werkdruk binnen teams en zorgen dat medewerkers een goede werk-privé balans ervaren. De eerste stap is dat medewerkers de ruimte krijgen en voelen om met hun collega’s en de organisatie in gesprek te gaan. Alleen zo kunnen ze bepalen waar de knelpunten liggen en samen concrete oplossingen bedenken. De bewezen en effectieve InBalans teamaanpak van O&O-fonds GGZ helpt medewerkers en organisaties hierbij.

 

Nieuwsgierig naar InBalans en wat deze aanpak voor jouw organisatie kan betekenen? Klik op onderstaande knop voor de informatie.

Meer informatie over InBalans

Succesverhalen delen van huidige of afgeronde InBalans trajecten

Wat zeggen eerdere deelnemers over hun deelname aan InBalans?

Reinier van Arkel (Noord-Brabant)

In de afgelopen jaren zijn er meerdere InBalans trajecten bij Reinier van Arkel uitgerold. Dit om de ervaren werkdruk binnen teams te verlagen. En met resultaat!

 

“InBalans zorgt voor houvast om met elkaar in gesprek te blijven, ook met betrokkenheid van de bestuurders.” – Tim Briaire

Lees meer over de ervaringen met InBalans bij Reinier van Arkel


Mondriaan (Zuid-Limburg)

Bij Mondriaan heeft inmiddels een groot aantal teams succesvol het InBalans traject gevolgd.

 

“Door InBalans hebben we mooi kunnen omschrijven wie we zijn, waar we voor staan en waar onze grenzen liggen. Inmiddels is InBalans bij ons echt een werkwoord geworden.” – Claudia Conjarts

Lees meer over de ervaringen met InBalans bij Mondriaan


Doe mee met InBalans

Wil jouw organisatie dat medewerkers vitaal en met een goede werk-privé balans aan het werk blijven? Vraag dan een vrijblijvend gesprek aan via onderstaande knop of mail naar info@oofggz.nl.

Vraag een gesprek aan