SAMEN WERKEN AAN BETER WERK

Goed (=duurzaam) werken in de GGZ

De zorgvraag blijft stijgen en we moeten met dezelfde mensen méér doen. Tegelijkertijd ervaren zorgprofessionals al een hoge werkdruk en is ook de emotionele belasting hoog. De GGZ-branche staat dus voor grote uitdagingen. Want hoe kunnen we overbelasting en uitval voorkomen? Hoe blijven we met z’n allen fit en gezond aan het werk? En hoe houden we werk en privé in balans? Het O&O fonds GGZ wil er samen met werkgevers- en werknemersorganisaties voor zorgen dat iedereen met plezier goed (=duurzaam) kan blijven werken in de GGZ. Met onder andere subsidie uit de ‘Maatwerkregeling duurzame inzetbaarheid en eerder uittreden’ (MDIEU) voeren we tot 2025 extra projecten uit rond duurzame inzetbaarheid.

Terugblik bijeenkomsten Goed (=duurzaam) werken in de ggz

Hoe kunnen medewerkers fit en gezond hun pensioen halen, met plezier aan het werk blijven, een goede balans tussen privé en werk houden en overbelasting en uitval voorkomen? Tijdens de bijeenkomsten die O&O fonds GGZ in het voorjaar van 2023 organiseerde kwamen werkgevers en medewerkers bijeen om daarover met elkaar in gesprek te gaan. De bijeenkomsten waren opgebouwd uit interactieve rollenspellen en inspirerende projectpitches. Heb je de bijeenkomsten gemist? Je kunt de terugblik lezen of de video bekijken. Tip: download ook de ezelsbruggetjes voor een goed gesprek!

Werken aan duurzame inzetbaarheid in de GGZ met de volgende projecten

Sectoranalyse GGZ

Een betere balans tussen werk en privé, overbelasting en uitval voorkomen én fit en gezond blijven, maken het werken in de GGZ aantrekkelijker. Dat blijkt uit de sectoranalyse van 2022 waarin is vastgesteld wat er in de sector speelt op het gebied van duurzame inzetbaarheid. Op basis van die analyse gaan we samen met werkgevers en medewerkers met onderstaande projecten en activiteiten aan de slag.

Samen aan de slag met duurzame inzetbaarheid in de GGZ

Hoe organiseren we een toekomstbestendige, vernieuwende én duurzame zorg? En wat vraagt dit van jou als werkgever of medewerker? Het O&O fonds GGZ werkt samen met werkgevers- en werknemersorganisaties aan een gezonde en veilige werkomgeving in de GGZ-instellingen. Samen bedenken we oplossingen en ontwikkelen we instrumenten die werkgevers en medewerkers kunnen inzetten om goed (=duurzaam) werken in de GGZ te verbeteren. Dat doen we door:

  • Jou als werkgever te ondersteunen met oplossingen en instrumenten om te werken aan goed werkgeverschap en een gezonde werkcultuur met competente medewerkers.
  • Jou als medewerker te helpen om zelf te werken aan een gezonde werkcultuur, je eigen vitaliteit en aan de slag te kunnen gaan met beschikbare instrumenten.

Doe mee en ga ook aan de slag met goed (=duurzaam) werken in de GGZ!

GGZ-instellingen en medewerkers kunnen kosteloos deelnemen aan de activiteiten en projecten. Wil je deelnemen aan een project of heb je vragen over een activiteit, project of regeling? Neem dan contact met ons op via info@oofggz.nl.

Blijf op de hoogte via de themanieuwsbrief

De informatie op deze pagina wordt regelmatig geactualiseerd. Wil je meer weten over de activiteiten binnen elk project en hoe andere GGZ-instellingen hiermee aan de slag gaan? Via onze nieuwsbrief over duurzame inzetbaarheid in de GGZ blijf je op de hoogte. Schrijf je hieronder in voor de nieuwsbrief.

Inschrijfformulier nieuwsbrief

Meer weten

Wil je meer weten over duurzame inzetbaarheid in de GGZ? Lees dan ook de uitkomsten van de sectoranalyse. Ben je benieuwd naar onze activiteiten en projecten in het kader van duurzame inzetbaarheid? Bekijk dan ook onze factsheet Goed (=duurzaam) werken in de GGZ  voor meer informatie.