SAMEN WERKEN AAN BETER WERK

Terug naar agenda

Vernieuwd congres De Zorg Brandveilig

Het gelijknamige programma, een initiatief van Brancheorganisaties Zorg en Brandweer Nederland, heeft de afgelopen drie jaar een schat aan kennis over en ervaringen met risicogestuurde brandveiligheid verzameld die tijdens dit congres in een aantal actieve workshops en op een marktplein worden gedeeld.

 

Voldoen aan wet- en regelgeving leidt voor zorgaanbieders vaak niet tot voldoende brandveiligheid, omdat gedrag en kenmerken van cliënten en patiënten extra risico’s vormen op het ontstaan van brand en bij ontruiming bij brand. Brancheorganisaties Zorg (BoZ) en Brandweer Nederland stimuleren sinds 2015 met het landelijke programma De Zorg Brandveilig dan ook de omslag van een regelgerichte naar risicogestuurde aanpak van brandveiligheid. Tijdens het congres op 27 maart gaat u aan de hand van de resultaten van dit programma zelf actief aan de slag.

NIEUW PROGRAMMA MET INTERACTIEVE WORKSHOPS EN EEN MARKTPLEIN

Na een eerder succesvol congres organiseert De Zorg Brandveilig deze compleet vernieuwde editie: nieuwe workshops, veel interactie, een vernieuwd aanbod op het marktplein en de mogelijkheid om uw eigen congresprogramma samen te stellen. Deelname is dus zeker interessant als u ook het vorige congres heeft bezocht.

Experts uit de wereld van brandveiligheid en zorg verzorgen een aantal echte doe-sessies waarin u aan de slag gaat met de brandveiligheid in uw eigen organisatie. Ook kunt u in gesprek gaan met een aantal ‘good practices’ die door De Zorg Brandveilig zijn geselecteerd en kunt u de mogelijkheden van virtual reality ontdekken. Op het marktplein maakt u ondertussen kennis met diverse (commerciële) aanbieders en experts op het gebied van risicogestuurde brandveiligheid.

LANCERING BRANDWIJZER

Op 27 maart lanceert De Zorg Brandveilig BrandWijzer: een nieuw online dashboard dat op risicogestuurde wijze inzicht biedt in de brandveiligheid van uw zorgorganisatie. Door de nauwe samenwerking van brandveiligheidsexperts en zorgprofessionals tijdens de ontwikkeling is BrandWijzer de ideale combinatie van gedegen inhoud en gebruiksgemak geworden. Wees er als eerste bij en probeer het zelf!

 

MATERIALEN ‘IK MAAK DE ZORG BRANDVEILIG’

Tijdens het congres zijn verschillende voorlichtings- en promotiematerialen van ‘Ik maak de zorg brandveilig’ gratis beschikbaar om mee te nemen naar uw eigen organisatie. Met o.a. posters, tafelstaanders, brochures en stickers brengt u op een effectieve wijze de risico’s op en bij brand onder de aandacht bij medewerkers, patiënten en cliënten.

 

NEEM EEN COLLEGA MEE!

Het in kaart brengen van alle risico’s is essentieel voor een geslaagde risicogestuurde aanpak van brandveiligheid. Een goede samenwerking tussen de interne verantwoordelijken voor brandveiligheid en professionals uit de zorgpraktijk is dan ook belangrijk. Nodig daarom vooral een collega uit om dit congres samen te bezoeken.

 

VOOR WIE?

Deelname is mogelijk voor iedereen die werkt in de gehandicaptenzorg, geestelijke gezondheidszorg, verpleeg- en verzorgingshuizen, ziekenhuizen, umc’s en revalidatiecentra. Het programma is vooral interessant voor iedereen die betrokken is bij het thema brandveiligheid, zoals veiligheidscoördinatoren, facilitair managers, medewerkers vastgoed, BHV-verantwoordelijken, locatieverantwoordelijken, arbocoördinatoren en zorgmanagers, maar ook voor zorgprofessionals in het primair proces.

 

MEER INFORMATIE EN INSCHRIJVEN

Kijk op de congressite voor meer informatie over het programma, de workshops en het marktplein en om u direct kosteloos in te schrijven.