SAMEN WERKEN AAN BETER WERK

Terug naar agenda

Online Inspiratiecollege ‘Verzuim voorspellen is mogelijk’

Preventned en Vernet hebben bewijs gevonden dat verzuim te voorspellen is. Op kostenplaatsniveau hebben zij data gekoppeld van een ziekenhuis in Nederland. Uit deze koppeling blijkt dat de voorspelling van het verzuim uit de WerkVermogensMonitor® samen valt met het daadwerkelijke verzuim uit de data van Vernet. Duco Molenaar, eigenaar Preventned en betrokken bij het onderzoek, neemt je mee in de resultaten en hoe je deze voorspelling kunt doen.

Het rendement van geluk op de inzetbaarheid van medewerkers

Duco vertelt over de meetbare relatie tussen geluk, productiviteit en verzuim en toont aan welk rendement te behalen valt als hier stelselmatig aandacht voor is. Hij onthult de verborgen kosten (want waar hebben we het eigenlijk over..) van het niet productief zijn door zaken als verminderd gemotiveerd zijn, bore-out en werkdruk. Opvallend is dat de groep medewerkers waar het meeste rendement te behalen valt, vaak niet in beeld is. Ontdek in dit online inspiratiecollege welke groep dat in jouw organisatie is.

 

Wie is Duco Molenaar?

Duco Molenaar is sinds 1985 in verschillende rollen actief met het vergroten van de inzetbaarheid van mensen. Hij is de bevlogen eigenaar/bestuurder van Preventned en houdt zich al jaren bezig met het adviseren van organisaties om het werkvermogen, de productiviteit en het geluk van medewerkers te verbeteren. Het werkvermogen is de mate waarin een medewerker fysiek en mentaal in staat is om zijn of haar werk te doen en is een goede voorspeller van verzuim en uitvalrisico. Hun missie is organisaties en mensen te prikkelen om de waarde van geluk in relatie tot werk te ontdekken.

 

Opmerking: wanneer je niet eerder een online college hebt gevolgd, adviseren we je tijdig het systeem te testen