SAMEN WERKEN AAN BETER WERK

Terug naar agenda

Meld je aan voor de bijeenkomsten Goed (=duurzaam) werken in de ggz

Wat is er nodig om het werken in de ggz gezond en duurzaam te maken? Van 27 maart t/m 11 april gaat O&O fonds GGZ aan de slag met dit vraagstuk tijdens de bijeenkomsten ‘Goed (=duurzaam) werken in de ggz’. Denk jij met ons mee? Meld je aan voor een van de bijeenkomsten.

 

Hoe kunnen medewerkers fit en gezond hun pensioen halen, met plezier aan het werk blijven, een goede balans tussen privé en werk houden en overbelasting en uitval voorkomen? Tijdens de bijeenkomsten verkennen we samen met werkgevers en medewerkers het thema duurzame inzetbaarheid. We kijken samen naar de kansen en belemmeringen om het werken in de ggz beter te maken. Dit doen we door jullie – werkgevers en medewerkers – tijdens de bijeenkomsten op een creatieve manier te inspireren en te activeren. Dus hoe kunnen we het huidige aanbod van activiteiten afstemmen op wat jullie echt nodig hebben. Meld je aan en vertel ons wat jij belangrijk vindt.

 

Meld je aan

Wanneer en waar?

Maandag 27 maart: 15.00 tot 18.00 uur, Casa Sofia (Amsterdam)
Woensdag 29 maart: 15.00 tot 18.00 uur, GGZ Drenthe (Assen)
Woensdag 5 april: 15.00 tot 18.00 uur, Parnassia Groep (Poortugaal)
Donderdag 6 april: 13.00 tot 16.00 uur, GGZ Eindhoven
Dinsdag 11 april: 15.00 tot 18.00 uur, Pro Persona (Wolfheze)

Wat gaan we doen?

15:00 uur – Inloop met koffie en thee
15.30 uur – Start bijeenkomst

 

Interactief rollenspel

We starten de bijeenkomst met een interactief rollenspel. Hierbij beelden acteurs herkenbare, lastige situaties uit waar werkgevers en medewerkers dagelijks mee te maken hebben. De acteurs stimuleren de deelnemers om hun ervaringen te delen en om hierover vervolgens met elkaar in gesprek te gaan.

 

Pitches van een aantal projecten van O&O fonds GGZ

Vervolgens maken de deelnemers aan de hand van pitches kennis met een aantal projecten die het O&O fonds GGZ aanbiedt, zoals aanpak werkdruk (InBalans), aanpak roosterproblematiek (innovatief roosteren), aanpak agressie & ongewenst geweld, het doel en de mogelijkheden van het balansbudget en generatiepact kenbaar maken, mogelijkheid tot eerder stoppen met werken kenbaar maken (RVU). Ook bij dit onderdeel is er volop ruimte om vragen te stellen.

17:30 uur – Netwerken met een hapje en een drankje

 

*NB. De tijden van de bijeenkomst in Eindhoven wijken af. De inloop is dan om 13.00 uur, de bijeenkomst start om 13.30 uur en we sluiten af met netwerken om 15.30 uur.

Extra inzet op duurzame inzetbaarheid dankzij MDIEU

Werkgevers- en werknemersorganisaties in de ggz werken samen via het O&O fonds GGZ aan een gezonde en veilige werkomgeving in de branche. Door een subsidie uit de ‘Maatwerkregeling duurzame inzetbaarheid en eerder uittreden’ (MDIEU) kunnen we tot en met 2024 extra inzetten op projecten rond duurzame inzetbaarheid. Samen bedenken we oplossingen en ontwikkelen we instrumenten die werkgevers en medewerkers kunnen inzetten om goed (=duurzaam) werken in de ggz te verbeteren.

 

Lees meer over de verschillende projecten en andere activiteiten om goed (=duurzaam) werken in de ggz te bevorderen, via op de pagina Goed (=duurzaam) werken in de ggz. Bekijk alvast waar jouw interesse naar uitgaat.

 

Heb je vragen? Neem dan contact met ons op via info@oofggz.nl.