SAMEN WERKEN AAN BETER WERK

Terug naar agenda

Landelijke conferentie ‘Alles is gezondheid…’

 

Alle kennis en ervaring die stroomt is waardevol. Tijdens de conferentie deelt u mee in de kennis van de vele organisaties in het netwerk van ‘Alles is gezondheid…’. Van spannend idee, goed praktijkvoorbeeld, gefaalde activiteit tot bewezen interventie. Soms is daar lef voor nodig. Maar het is vooral een kwestie van doen. Want van alle ervaringen, positief en negatief, kunnen we leren en sterker worden. Dus wissel uit, neem mee of geef door. Zo vormen we een aanstekelijke beweging naar een gezonde leefstijl voor iedereen.

Wat staat u te wachten?

 

Op het hoofdpodium

Met presentaties van Ben Tiggelaar, Machteld Huber en Paul Blokhuis (onder voorbehoud), de nieuwe regionetwerken van ‘Alles is gezondheid…’ en 16 inspiratiesessies over actuele vraagstukken (en nog veel meer). Deel mee: #AIG2018

 • Ben Tiggelaar is schrijver, spreker en gedragswetenschapper. Zijn streven: individuen en organisaties helpen hun dromen om te zetten in actie. Op een positieve én effectieve manier. In zijn bijdrage deelt hij ruimhartig zijn kennis uit de gezondheidspsychologie en vertaalt deze naar praktische adviezen hoe je het gedrag van onze doelgroepen positief kan beïnvloeden.

PS: Ben Tiggelaar is na afloop van zijn lezing beschikbaar voor vijf interactieve sessies van elk 15 minuten, waarbij hij graag ingaat op uw casus. U gaat gegarandeerd met praktische tips naar huis! Meedoen? Mail uw vraag of casus naar: info@allesisgezondheid.nl.

 • Machteld Huber is arts en onderzoeker bij het Institute for Positive Health (IPH). Met het concept ‘Positieve gezondheid’ verovert ze Nederland. Niet alleen de zorg, maar ook het onderwijs en bedrijfsleven omarmen dit nieuwe denken. Het toepassen in de praktijk gaat niet zonder slag of stoot. In haar bijdrage geeft Machteld tips en adviezen voor een (succesvolle) invoering en deelt haar uitdagingen en dilemma’s.
 • Paul Blokhuis (onder voorbehoud), staatssecretaris van VWS en portefeuillehouder preventie, licht zijn beleidsprioriteiten toe als het gaat om preventie. Verder gaat hij in op het beoogde preventieakkoord, zoals aangekondigd in het Regeerakkoord van het nieuwe kabinet. Tenslotte zoomt hij in op de veranderde rol van VWS in ‘Alles is gezondheid…’.

Inspiratiesessies

Zowel in de ochtend als de middag kunt u kiezen uit acht verschillende inspiratiesessies met partners uit ons netwerk. Zij maken u deelgenoot van hun (praktijk)ervaring op onderwerpen zoals:

 

 • Sociaal hospitaal (Fix-it): begrijpelijke zorg voor gecompliceerde huishoudens.
 • De Gezonde stad: wat is het, hoe werkt het? We zoomen in op Utrecht.
 • Voedselcoöperatie: voedselproducenten en gebruikers regelen het lokaal, hoe doe je dat?
 • Netwerken verduurzamen: mooi zo, de (regionale) alliantie is gevormd, en nu?
 • Sociaaleconomische gezondheidsverschillen: handvatten voor de menselijke maat.
 • Philips Lighting: steek uw licht op bij een innovatieve aanpak in inzetbaarheid/vitaliteit.
 • Werkcultuur: leer meer over de instrumenten voor een gezonde- en veilige werkcultuur.
 • Blik over de grens: wat kunnen we leren van de (preventie)aanpak in Cuba en IJsland?
 • Child friendly cities: voorbeeld van een innovatieve aanpak voor kindvriendelijke gemeente.

In de regio gebeurt het

Natuurlijk zijn ook de vier nieuwe regionetwerken van ‘Alles is gezondheid…’. present. Van de Noordelijke Maasvallei, Gezondheidsnetwerk Zutphen en omstreken, De Vitale Revolutie Zeeland tot Vitaal en Veerkrachtig Zuid-Holland Zuid. In de treinwagons zetten onze regiopartners u graag op het goede spoor en delen hun aanpak en dilemma’s.

Wie gaat u ontmoeten?

Deze dag kunt u zich onderdompelen in een bruisend netwerk van honderden vertegenwoordigers uit de zorg, het onderwijs, het bedrijfsleven, overheden, sport en groene sector die samen de maatschappelijke beweging ‘Alles is gezondheid…’ vormen.

Schrijf u nu in!

Dan bent u verzekerd van een dag vol praktijkkennis, goede voorbeelden en nieuwe contacten. Deelname is gratis maar niet vrijblijvend. Tot 31 januari kunt u zich kosteloos afmelden of een vervanger aanmelden. Daarna brengen wij u € 75,00 annuleringskosten in rekening. Dit geldt ook bij afwezigheid zonder opgaaf van reden.