Direct naar content

Terugblik Lerend Netwerk: Leiderschap van de toekomst in de ggz

Terugblik

Op 30 mei was de eerste bijeenkomst van het lerend netwerk over de rol van leiderschap in de toekomst van de ggz. Tijdens deze bijeenkomst keken de deelnemers samen met Bart Götte naar de toekomst van werk en leiderschap binnen de ggz. Het was een leuke en leerzame ochtend, waarvan we de highlights nog eens met je delen in deze terugblik.

Wat mogen HR-professionals en leidinggevenden niet uit het oog verliezen als het gaat om de rol van leiderschap bij werkdruk en balans? Aan de hand van een presentatie nam Bart Götte de deelnemers mee in de ggz van de toekomst. Bart noemt een aantal belangrijke inzichten, waaronder:

  1. Kijk verder vooruit, het liefst 10 jaar
  2. De arbeidsmarkt loopt vast
  3. We moeten onszelf opnieuw uitvinden en loslaten van oude patronen en systemen
  4. Niet ingewikkeld doen in complexe tijden
  5. Gedistribueerd leiderschap in tijden van transities

Een uitleg bij deze inzichten vind je hier terug. Daarin staat ook wat je concreet kunt doen om de transitie naar een werkbare situatie te versnellen. Productief werken is daarbij een belangrijk focuspunt.

 

Terugblik Lerend Netwerk over Positieve Gezondheid

In deze terugblik lees je meer over de tweede bijeenkomst van het lerend netwerk, dat in het teken stond van Positieve Gezondheid.

Lees verder

Nieuwe cijfers over werken in de branche GGZ beschikbaar

Benieuwd hoe werkgevers en werknemers het werken in de GGZ ervaren? Download de infographic van AZW.

Lees verder

Inspireer medewerkers om de juiste keuze te maken voor het Balansbudget

Hoe inspireer je medewerkers het balansbudget te investeren in zichzelf? Je leert het tijdens onze interactieve webinars!

Lees verder