Direct naar content

Doe de kosteloze ‘Organisatiescan duurzame inzetbaarheid ggz’

Hoe staat jouw organisatie ervoor op het gebied van duurzame inzetbaarheid van jouw medewerkers? Wat zijn de sterke punten en waar liggen nog kansen? Je ontdekt het antwoord op deze en nog vele andere vragen met de ‘Organisatiescan duurzame inzetbaarheid’. Heb jij vragen over het doel, de inhoud of het proces van de organisatiescan? Kom dan naar de online vragenuurtjes op 31 januari of 14 februari 2024.  

Duurzame inzetbaarheid is voor veel ggz-organisaties een belangrijk thema. Daarom is het fijn goed te weten wat de huidige status is van de duurzame inzetbaarheid van de medewerkers in jouw organisatie en waar nog kansen liggen. De organisatiescan bestaat uit een vragenlijst van 10 – 15 minuten, waarmee organisaties kunnen monitoren of zij op de goede weg zijn om medewerkers gezond en met plezier in de ggz te laten werken. Na afloop ontvang je een adviesrapport met concrete handvatten om gericht met duurzame inzetbaarheid aan de slag te gaan.

Versterk het beleid

De organisatiescan geeft je:

  • Inzicht in hoeverre het thema onder leidinggevenden leeft en in hoeverre zij het gesprek aangaan met hun medewerkers.
  • Inzicht in de mate van zelfregie van medewerkers.
  • Inzicht in de regelingen uit de cao ggz ter bevordering van duurzame inzetbaarheid.
  • Inzicht in de kosteloze projecten en maatwerktrajecten waaraan je kunt deelnemen.
  • Inzicht in de beschikbare tools en informatie waar je gebruik van kunt maken.

Aan de hand van de resultaten kunnen organisaties het beleid rondom duurzame inzetbaarheid versterken en het intern belang hiervan nog duidelijker maken.

Stel je vragen tijdens de online vragenuurtjes

Wil je meer weten over de ‘Organisatiescan duurzame inzetbaarheid’ en wat het kan betekenen voor jouw organisatie? Stel al je vragen tijdens de online vragenuurtjes op woensdag 31 januari of woensdag 14 februari. Je kunt deelnemen aan de vragenuurtjes via onderstaande link:

Kosteloos advies- en ondersteuningstraject

Het O&O-fonds GGZ biedt 25 ggz-organisaties de mogelijkheid om kosteloos een ondersteunings- en adviestraject te volgen op basis van de resultaten van de organisatiescan. Dit traject wordt uitgevoerd door Bewegen Werkt en Berenschot. Onderdeel van dit adviestraject zijn passende interventies en een nameting, waarmee je inzicht krijgt in de effecten van het adviestraject. Heb je interesse in dit ondersteunings- en adviestraject? Meld je dan hier aan.

Doe de Organisatiescan opent in nieuw tabblad

Ziekteverzuim in ggz-branche in 2023 gedaald

Medewerkers in de GGZ zijn minder vaak ziek, maar wel langer. Dat blijkt uit de kwartaalrapportage van onderzoeksbureau Vernet in opdracht van A+O VVT.

Lees verder

Aanmelding voor de serious roostergame is gesloten

Houd de regie op roosters en krijg inzicht in het stabiliseren van roosters met de Serious Roostergame.

Lees verder

Vertrekkend bestuurslid Julliette van Eerd aan het woord

Lees in het interview met vertrekkend bestuurslid Julliette van Eerd over de activiteiten van O&O-fonds GGZ.

Lees verder