Direct naar content

Pak werkdruk aan met InBalans

Hoe voorkom je uitval door werkdruk? Het antwoord ligt in de aanpak van InBalans. Deze effectieve methode biedt de ruimte om als team in gesprek te gaan over de oorzaken van werkdruk en naar oplossingen te zoeken. Maar waarom is deze methode zo effectief? De professionals van InHealth leggen het uit.

InHealth: ´InBalans helpt organisaties om in de drukke, dagelijkse praktijk tijd te maken voor dialoog. Over werkdruk, maar ook over samenwerking, sociale veiligheid of over andere thema’s die belangrijk zijn om als mens en team goed te kunnen werken. Met de InBalans-methode ontwikkelen leidinggevenden hun faciliterende rol, terwijl er meer eigenaarschap ontstaat in de teams om samen tot oplossingen te komen. De methodiek is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek van Babette Bronkhorst in 2018 en is recentelijk in een onderzoek voor ZonMw (2023) ook effectief gebleken in de ziekenhuissector.´

Ervaring van Mondriaan
Ook Claudia Conjarts van Mondriaan in Zuid-Limburg heeft positieve ervaringen met InBalans. Haar teams zijn van start gegaan met de pilot InBalans om de werkdruk te verlagen. ´Onze eerste teamdialoog heeft voor een belangrijke eerste stap gezorgd: het bespreekbaar maken van bepaalde onderwerpen. Dat leverde direct een hoop inzichten en actiepunten op. En dat doet iets met de motivatie! Lees haar ervaring.

Verlaag de werkdruk
Haal InBalans naar jouw team en verlaag de werkdruk onder medewerkers. Vraag een vrijblijvend informatiegesprek aan of lees meer informatie over InBalans.

Inspireer medewerkers om de juiste keuze te maken voor het Balansbudget

Hoe inspireer je medewerkers het balansbudget te investeren in zichzelf? Je leert het tijdens onze interactieve webinars!

Lees verder

Lerend netwerk: dialoogvoering binnen een open en veilige omgeving

Kom op 19 september naar de bijeenkomst van het lerend netwerk over het belang van dialoogvoering.

Lees verder

Lerend netwerk: leidinggeven aan positieve gezondheid en eigenaarschap

Kom op 27 juni naar de bijeenkomst van het lerend netwerk over leidinggeven aan positieve gezondheid en eigenaarschap.

Lees verder