Direct naar content

Nieuwe prognoses beschikbaar: het arbeidsmarkttekort in de geestelijke gezondheidszorg loopt verder op

De tekorten op de arbeidsmarkt in alle branches binnen zorg en welzijn lopen de komende tien jaar verder op. In de branche geestelijke gezondheidzorg is er in 2033 sprake van een tekort van 14.100 mensen. Dat blijkt uit de nieuwe prognoses uit het Prognosemodel Zorg en Welzijn. AZW heeft de uitkomsten van deze prognoses voor iedere branche vertaald naar een factsheet. Ontdek hoe de arbeidsmarkt in de branche geestelijke gezondheidszorg eruitziet en download hieronder de factsheet.

Bekijk de factsheet

Arbeidsmarkttekort loopt de komende 10 jaar verder op

De serie factsheets gebaseerd op de nieuwste prognoses laat precies zien hoe het ervoor staat met personeelstekorten, arbeidsmobiliteit (in- en uitstroom) en vraag en aanbod aan personeel. Zo wordt in één oogopslag duidelijk hoe de arbeidsmarkt zich ontwikkelt. Dit zijn de prognoses voor de branche geestelijke gezondheidszorg:

  • Het arbeidsmarkttekort loopt op van 5.800 in 2024 naar 14.100 in 2033.
  • Dit tekort is in de meest recente raming van het prognosemodel in 2032 iets kleiner dan het was in de vorige versie.
  • De arbeidsvraag neemt tussen 2023 en 2033 toe met 4.700 werknemers. Het personeelsaanbod daalt met 1.600. Het resultaat is een toename van het tekort.
  • De verwachting is dat zowel de instroom als de uitstroom uit de geestelijke gezondheidszorg zal afnemen tot en met 2033.

Over AZW

In het AZW-programma werken arbeidsmarktfondsen in zorg en welzijn en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) al sinds 1994 samen om betrouwbare, onafhankelijke informatie te bieden over de arbeidsmarkt. Zo kunnen beleidsadviseurs en bestuurders goede beslissingen nemen, tijdig actuele knelpunten signaleren en anticiperen op toekomstige trends.

Het Prognosemodel zorg en welzijn is in opdracht van AZW ontwikkeld door ABF Research.

Inspireer medewerkers om de juiste keuze te maken voor het Balansbudget

Hoe inspireer je medewerkers het balansbudget te investeren in zichzelf? Je leert het tijdens onze interactieve webinars!

Lees verder

Lerend netwerk: dialoogvoering binnen een open en veilige omgeving

Kom op 19 september naar de bijeenkomst van het lerend netwerk over het belang van dialoogvoering.

Lees verder

Lerend netwerk: leidinggeven aan positieve gezondheid en eigenaarschap

Kom op 27 juni naar de bijeenkomst van het lerend netwerk over leidinggeven aan positieve gezondheid en eigenaarschap.

Lees verder