Direct naar content

Nieuwe cijfers over werken in de branche GGZ beschikbaar

94 procent van de werknemers in de branche GGZ vindt het werk inhoudelijk leuk. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van de werknemers- en werkgeversenquête. Twee keer per jaar worden werkgevers en werknemers bevraagd over werken in zorg en welzijn. Deze steekproef wordt getrokken door het CBS, vanuit het AZW-programma. AZW maakte voor elke branche een infographic met de belangrijkste cijfers over de werkbeleving. Deze cijfers zijn gebaseerd op de meting in november en december 2023.

Bekijk de infographic GGZ

Hoe ervaren werknemers en werkgevers het werken in de branche GGZ?

AZW heeft de kerncijfers van het vierde kwartaal vertaald naar een infographic. Zo wordt in één oogopslag duidelijk hoe werkgevers en werknemers werken in de branche GGZ ervaren. Wat valt op?

  • 78 procent van de werknemers kan het werk goed laten aansluiten op de thuissituatie.
  • 59 procent van de medewerkers bepaalt zelf hoe hij/zij/die het werk doet. Dit is 12 procent meer dan gemiddeld in de sector.
  • Het aantal medewerkers dat het werk inhoudelijk leuk vindt, is gestegen van 90 naar 94 procent.
  • 70 procent van de vacatures in de GGZ is moeilijk vervulbaar.

Over AZW

In het AZW-programma werken arbeidsmarktfondsen in zorg en welzijn en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) al sinds 1994 samen om betrouwbare, onafhankelijke informatie te bieden over de arbeidsmarkt. Zo kunnen beleidsadviseurs en bestuurders goede beslissingen nemen, tijdig actuele knelpunten signaleren en anticiperen op toekomstige trends.

Inspireer medewerkers om de juiste keuze te maken voor het Balansbudget

Hoe inspireer je medewerkers het balansbudget te investeren in zichzelf? Je leert het tijdens onze interactieve webinars!

Lees verder

Scenario-analyse AZW: Drie toekomstbeelden bieden handelingsperspectief voor de toekomst van zorg en welzijn

De arbeidsmarkt in de geestelijke gezondheidszorg staat onder druk. AZW onderzocht drie toekomstbeelden en hun impact op de tekorten.

Lees verder

Verzuim zorgpersoneel in de GGZ daalt voor vijfde kwartaal op rij

Het verzuimpercentage onder medewerkers in de GGZ is voor het vijfde kwartaal op rij gedaald. Lees meer en download de branchemonitor van Vernet.

Lees verder