Direct naar content

Lerend netwerk: een drieluik over leiderschap en balans in de ggz van de toekomst

Het is geen geheim dat leidinggevenden een belangrijke rol spelen bij de werk-privébalans van hun teamleden en die werkdruk die zij ervaren. Tegelijkertijd zien we dat leidinggevenden drukker zijn dan ooit, meerdere ballen in de lucht moeten houden en te maken hebben met nieuwe generaties die anders naar organisaties en leiderschap kijken. Tijd om aan de slag te gaan dus!

O&O-fonds GGZ introduceert daarom: het lerend netwerk. Het lerend netwerk is speciaal opgericht voor (HR-)professionals die betrokken zijn bij vitaliteit- en leiderschapsthema’s binnen de ggz. Ook leidinggevenden zijn van harte welkom om aan te sluiten.

Het programma

Het lerend netwerk draait om de rol van leiderschap bij werkdruk en balans en bestaat uit drie sessies. In iedere sessie neemt een andere expert je mee in het onderwerp van de ochtend en ga je zelf aan de slag met een praktijkoefening.

Sessie 1 – donderdag 30 mei van 09.00 – 12.45

Leiderschap van de toekomst in de ggz met futuroloog Bart Götte Samen met Bart kijk je zo’n 10 jaar vooruit. Wat staat ons te wachten, hoe verandert de rol van leiderschap en wat betekent dit voor organisaties, leidinggevenden én medewerkers?

Sessie 2 – donderdag 27 juni van 09.00 – 12.45

Leidinggeven vanuit Positieve Gezondheid en eigenaarschap met Machteld Huber
Machteld Huber introduceert het concept van Positieve Gezondheid, een fundamenteel andere benadering van gezondheid zoals we die nu gewend zijn. Leer hoe je dit kan toepassen in jouw leiderschapsstijl en op de werkvloer.

Sessie 3 – donderdag 19 september van 09.00 – 12.45

Dialoogvoering binnen een open en veilige (team)omgeving met expert arbeid & gezondheid Anouk ten Arve
Samen met Anouk richt jij je op het belang van een goede dialoogvoering binnen een open en veilige (team)omgeving. Wat kan jouw leiderschap hierin betekenen en hoe pas je dit toe?

Alle sessies vinden plaats bij De Nederlandse ggz in Amersfoort.

Aanmelden

Ben jij er klaar voor om meer te leren over de rol van leiderschap bij werkdruk en balans en hoe dit er in de toekomst mogelijk uit ziet? Vind je het daarnaast leuk om de verbinding te zoeken met andere professionals binnen de ggz en jullie kennis en ervaringen met elkaar te delen?  Meld je dan aan voor dit lerend netwerk! Deelname is kosteloos.

De sessies vormen samen een drieluik. Red je het niet om bij alle drie aanwezig te zijn? Meld je dan aan voor de sessie(s) waar je wel bij kan zijn en laat je inspireren. Aanmelden voor het eerste lerend netwerk (30 mei) kan tot uiterlijk woensdag 22 mei.

Aanmelden

Meer informatie

Wil je meer weten over de inhoud van de sessies, de experts en wat het je kan opleveren als je meedoet? Bekijk dan de brochure.

Download de brochure

Terugblik Lerend Netwerk over Positieve Gezondheid

In deze terugblik lees je meer over de tweede bijeenkomst van het lerend netwerk, dat in het teken stond van Positieve Gezondheid.

Lees verder

Terugblik Lerend Netwerk: Leiderschap van de toekomst in de ggz

Lees de belangrijkste inzichten uit de eerste sessie van het lerend netwerk over leiderschap van de toekomst in de ggz.

Lees verder
Terugblik

Nieuwe cijfers over werken in de branche GGZ beschikbaar

Benieuwd hoe werkgevers en werknemers het werken in de GGZ ervaren? Download de infographic van AZW.

Lees verder