Direct naar content

Inspireer medewerkers om de juiste keuze te maken voor het Balansbudget

 • Voor 1 juli moeten ggz-medewerkers een keuze maken over het gebruik van hun Balansbudget; het budget dat medewerkers helpt met het behouden van een goede werk-privébalans. Maar hoe krijg je jouw medewerkers zo ver om écht te investeren in zichzelf, in plaats van het budget simpelweg te laten uitbetalen? Kom naar de online inspiratiesessie en leer waarom mensen zich gedragen zoals ze doen en hoe jij daar op kunt inspelen.Met het Balansbudget kunnen medewerkers ervoor kiezen om een opleiding of ontwikkeltraject te volgen, om nieuwe vaardigheden te leren, interesses verder te ontplooien of te werken aan hun loopbaan. Maar ze kunnen het Balansbudget ook inzetten voor extra verlofuren, wanneer ze behoefte hebben aan meer tijd voor zichzelf of om op adem te komen na een drukke periode op werk of in hun privéleven.

  Een derde optie is om het Balansbudget op jaarbasis te laten uitbetalen. Dit is de makkelijkste weg, maar het draagt niet bij aan ontwikkeling of een goede werk-privébalans. Én je betaalt er ook nog eens veel belasting over. Kom daarom naar de online inspiratiesessies waar je hoort hoe je effectief over het Balansbudget kunt communiceren, zodat medewerkers kiezen om in zichzelf te investeren.

  Hoe kan je jouw team inspireren te investeren in zichzelf?

  Hoe kun je als HR-professional jouw medewerkers inspireren om het Balansbudget zo te gebruiken dat dit ook echt bijdraagt aan een goede werk-privébalans? Daarover vertelt Saskia Kramer, van No Limit Project & Communicatie, tijdens de online inspiratiesessies meer. Zij leert je effectief communiceren over het Balansbudget.

  Saskia werkt al 15 jaar aan communicatie en richt zich de laatste jaren vooral op gedragsverandering. Waarom doen mensen wat ze doen en waarom helpt ‘gewone’ communicatie niet? ‘We denken vaak dat mensen precies weten waarom ze doen wat ze doen en dat dit bewuste keuzes zijn. Maar 95% van ons gedrag is onbewust. Als we dus vertellen aan mensen waarom het beter is om iets anders te doen, leidt dit vaak nog niet tot verandering. Zo weet iedereen dat meer bewegen gezond is, maar doen we het te weinig. Het is dus niet genoeg om mensen alleen kennis mee te geven. Om gedrag daadwerkelijk te veranderen is er meer nodig!’

  Leer hoe je gedragsverandering in gang kunt zetten

  Wil jij weten wat er dan wel nodig is om medewerkers aan te zetten tot verandering en het Balansbudget zodanig te gebruiken dat het bijdraagt aan een goede werk-privébalans? Meld je dan aan voor een van de twee online inspiratiesessies:

AANMELDEN

 

Beperkt plekken beschikbaar voor persoonlijk, financieel advies

Maak gebruik van het gratis financieel adviesgesprek nu het nog kan!

Lees verder
Financieel advies over loopbaankeuzes

Hoe werkt Sterk in je Werk?

Geef een boost aan jouw loopbaan met de gratis coachgesprekken van Sterk in je werk. Bekijk de video.

Lees verder

Vraag tegemoetkoming aan voor medewerkers die vervroegd uittreden

Werkgevers kunnen via de portal van O&O-fonds GGZ een financiële tegemoetkoming aanvragen voor medewerkers die gebruikmaken van de regeling Vervroegd Uittreden.

Lees verder
tegemoetkoming medewerkers