Direct naar content

Workshop Generatiepact voor HR- en P&O-adviseurs

RegelingLoopbaanVitaliteit

Hoe houd je medewerkers tot aan hun pensioen vitaal aan het werk? Hoe kun je hier een concrete aanpak voor formuleren en dit in het HR-beleid gieten? Het Generatiepact kan een mogelijkheid bieden. Meld je aan voor de incompany workshop over het Generatiepact om actief aan de slag te gaan met deze vraagstukken.

Het Generatiepact maakt het mogelijk dat medewerkers vanaf vier jaar voor hun AOW-leeftijd kunnen deelnemen aan de 80/90/100-regeling. Dit houdt in dat zij 80% van de huidige aantal werkuren gaan werken en hun salaris voor 90% uitbetaald wordt, terwijl ze 100% pensioen opbouwen. Het Generatiepact zorgt er zo voor dat medewerkers die anders niet vitaal hun pensioenleeftijd konden halen, nu toch langer en gezond kunnen blijven werken tot aan hun AOW-leeftijd.

Breng het Generatiepact naar jouw organisatie

Wil jij medewerkers op een gezonde en plezierige manier door laten werken tot aan het einde van hun carrière? Dan kun je het Generatiepact naar jouw organisatie brengen. Om dit op de juiste manier te doen, verzorgt FWG Progressional People namens O&O-fonds GGZ voor jou en je collega’s een workshop over het Generatiepact en de wijze waarop je dat kunt inzetten om medewerkers in de laatste fase van hun loopbaan zo goed mogelijk aan het werk te houden.

Incompany workshop

Volg de gratis incompany workshop om gerichte stappen te zetten en een concrete aanpak te formuleren. In deze workshop bespreken we:

  • De nut en noodzaak van duurzame inzetbaarheidsbeleid.
  • De kenmerken en vraagstukken van de generatie 57+.
  • De positieve invloed die het Generatiepact samen met andere instrumenten heeft op het gezond en fit aan het werk houden van medewerkers.
  • De bouwstenen die jij in jouw eigen organisatie kan gebruiken om actief aan de slag te gaan met de vraagstukken van deze generatie en de bijbehorende HR-thema’s die spelen.

Wat kun je verwachten?

  • De workshop duurt 3 uur en vindt plaats bij jouw organisatie (incompany).
  • Deelnemers van de workshop bestaan uit 8 tot 12 HR-/P&O-collega’s, eventueel aangevuld met leidinggevenden en/of OR-leden uit jouw organisatie.
  • Er is veel ruimte voor eigen inbreng en we maken een aanzet tot een stappenplan om tot een eigen aanpak te komen.
  • De workshop is kosteloos.

Meld je aan!

De workshops worden georganiseerd in de periode 1 oktober 2023 tot 1 oktober 2024. Er is een beperkt aantal workshops beschikbaar, dus meld je snel aan! Dit kun je doen door een mail te sturen naar info@oofggz.nl. Vervolgens nemen wij contact met je op om een datum te plannen.

Meld je aan

Meer informatie

Wil je meer weten over het Generatiepact of heb je een specifieke vraag? Neem dan contact met ons op via info@oofggz.nl.

Laat medewerkers vitaal en veilig hun pensioen halen met de regeling Vervroegd Uittreden

Je wilt natuurlijk dat jouw medewerkers met plezier tot aan hun pensioen blijven werken. Maar wat als dat niet gaat? Het werk in de ggz kan lichamelijk en mentaal belastend zijn.

RegelingLoopbaanVitaliteit
Lees verder
Vitaal en veilig naar het pensioen