Direct naar content

Het Generatiepact is er voor medewerkers in hun laatste loopbaanfase

RegelingLoopbaanVitaliteit

Hoe kunnen medewerkers tot aan hun pensioen vitaal aan het werk blijven? Hoe kun je hier een concrete aanpak voor opstellen en dit in het HR-beleid gieten? Het Generatiepact kan een mogelijkheid bieden.

Het Generatiepact maakt het mogelijk dat medewerkers vanaf vier jaar voor hun AOW-leeftijd kunnen deelnemen aan de 80/90/100-regeling. Dit houdt in dat zij 80% van de huidige aantal werkuren gaan werken en hun salaris voor 90% uitbetaald wordt, terwijl ze 100% pensioen opbouwen. Het Generatiepact zorgt er zo voor dat medewerkers die anders niet vitaal hun pensioenleeftijd konden halen, nu toch langer en gezond kunnen blijven werken tot aan hun AOW-leeftijd.

Breng het Generatiepact naar jouw organisatie

Wil jij medewerkers op een gezonde en plezierige manier laten doorwerken tot aan hun gerechtigde pensioenleeftijd? Breng dan het Generatiepact naar jouw organisatie. Om dit op de juiste manier te doen, verzorgt FWG Progressional People namens O&O-fonds GGZ voor jou en je collega’s een workshop over het Generatiepact en de wijze waarop je dat kunt inzetten om medewerkers in de laatste fase van hun loopbaan zo goed mogelijk aan het werk te houden. We bespreken de nut en noodzaak van het duurzame inzetbaarheidsbeleid, de kenmerken en vraagstukken van de generatie 57+ en de positieve invloed die het Generatiepact samen met andere instrumenten heeft op het gezond en fit aan het werk houden van medewerkers.

Wat kun je verwachten in deze workshop?

  • De workshop duurt 3 uur en vindt plaats in jouw organisatie (incompany).
  • Deelnemers van de workshop bestaan uit 8 tot 12 HR-/P&O-collega’s, eventueel aangevuld met leidinggevenden en/of OR-leden uit jouw organisatie.
  • Je ontvangt bouwstenen die je in jouw eigen organisatie kan gebruiken om actief aan de slag te gaan met de vraagstukken van deze generatie en de bijbehorende HR-thema’s.
  • Er is veel ruimte voor eigen inbreng en we maken een aanzet tot een stappenplan om tot een eigen aanpak te komen.
  • De workshop is kosteloos.

Meld je aan!

De workshops worden georganiseerd tot oktober 2024. Er is een beperkt aantal workshops beschikbaar, dus meld je snel aan! Dit kun je doen door je aan te melden via het aanmeldformulier. Vervolgens nemen wij contact met je op om een datum te plannen.

Meld je aan

De rekenhulp voor HR

Voor de uitwerking van het Generatiepact op organisatieniveau hebben cao-partijen de rekentool Generatiepact laten ontwikkelen. Deze rekentool is bedoeld om het beleidsvormingsproces in de organisatie te ondersteunen. Met de rekentool kan het Generatiepact worden doorgerekend op basis van de eigen personeelsgegevens van de organisatie. Deze tool geeft een indicatie van de effecten in formatie en kosten van het Generatiepact voor de organisatie. De uitkomsten zijn indicatief en bedoeld als ondersteuning bij het beleidsproces.

De rekentool Generatiepact voor HR

Informatiesessies medewerkers

Naast de incompany workshop voor HR- en P&O-professionals organiseert O&O-fonds GGZ, in samenwerking met FWG Progressional People, een twee uur durende informatiesessie voor alle medewerkers vanaf 57 jaar in jouw organisatie. In deze sessie bespreken we de mogelijkheden die er zijn voor medewerkers om in hun laatste loopbaanfase zo goed mogelijk aan het werk te blijven. Medewerkers ontvangen informatie over het initiatief dat zij kunnen nemen en waar ze terecht kunnen voor ondersteuning.

De informatiesessies kunnen worden aangevraagd in de periode tot 1 oktober 2024. Wil je bij jou in de organisatie een informatiesessie plannen? Meld je dan aan via het aanmeldformulier.

Meer informatie

Wil je meer weten over het Generatiepact of heb je een specifieke vraag? Neem dan contact met ons op via info@oofggz.nl.

Laat medewerkers vitaal en veilig hun pensioen halen met de regeling Vervroegd Uittreden

Je wilt natuurlijk dat jouw medewerkers met plezier tot aan hun pensioen blijven werken. Maar wat als dat niet gaat? Het werk in de ggz kan lichamelijk en mentaal belastend zijn.

RegelingLoopbaanVitaliteit
Lees verder
Vitaal en veilig naar het pensioen