Direct naar content

Verlaag werkdruk met de aanpak InBalans

CoachingToolVitaliteitWerkdruk
aanpak InBalans

De productienorm in de ggz ligt hoog. Medewerkers zien veel cliënten op een dag en hebben er daarnaast veel administratietaken bij gekregen. Dat kan ervoor zorgen dat zij een hoge werkdruk ervaren. Als deze situatie langere tijd blijft aanhouden, kunnen zij fysieke of mentale klachten krijgen met uitval als gevolg. Hoe kan je dit als werkgever voorkomen? De aanpak InBalans is een effectieve methode om de werkdruk te verlagen en de werk-privébalans te herstellen.

In gesprek over werkdruk

InBalans is een bewezen aanpak die medewerkers helpt gezond te blijven werken en een goede werk-privé balans te behouden. De eerste stap in deze aanpak is dat medewerkers de ruimte krijgen en voelen om met jou en hun team in gesprek te gaan over werkdruk en balans. Daarbij zoeken zij zelf naar oplossingen voor hun uitdagingen. Hierin worden ze begeleid door professionals van IZZ en Inhealth om tot positieve en blijvende resultaten te komen.

“Door InBalans hebben we mooi kunnen omschrijven wie we zijn, waar we voor staan en waar onze grenzen liggen. Inmiddels is InBalans bij ons echt een werkwoord geworden.” – Claudia Conjarts van Mondriaan (Zuid-Limburg)

Laat je inspireren

In de afgelopen jaren zijn er meerdere InBalans-trajecten bij Reinier van Arkel en Mondriaan uitgerold. Dit is gedaan om de ervaren werkdruk binnen teams te verlagen. En met resultaat! Wil je weten wat de eerdere deelnemers van hun deelname aan InBalans vinden? Lees het praktijkverhaal van Renier van Arkel en van Mondriaan.

“InBalans zorgt voor houvast om met elkaar in gesprek te blijven, ook met betrokkenheid van de bestuurders.” – Tim Briaire van Reinier van Arkel (Noord-Brabant)

Doe mee met InBalans

Wil jij uitval onder medewerkers voorkomen en ervoor zorgen dat zij met een goede werk-privébalans aan het werk blijven? Vraag dan vrijblijvend een gesprek aan om InBalans in jouw organisatie te introduceren. Ben je nieuwsgierig naar InBalans en wat deze aanpak voor jouw organisatie kan betekenen? Lees meer informatie over InBalans.

Gesprek aanvragen