Direct naar content

Stimuleer loopbaanbegeleiding met Sterk in je Werk

ToolLoopbaanVitaliteit

Heb jij medewerkers die behoefte hebben aan andere of meer taken en verantwoordelijkheden? Aan meer of minder werkuren? Of die iets heel anders willen doen? Met Sterk in je Werk kun je medewerkers stimuleren om vooruit te kijken naar hun toekomst in de ggz. Samen met een loopbaancoach kunnen zij hun behoeften en wensen bespreken om gezond en met plezier te blijven werken.

Als werkgever in de ggz sta je voor de uitdaging om medewerkers te behouden. Sterk in je Werk draagt daaraan bij. Het programma biedt een kortdurende en gratis loopbaanimpuls voor medewerkers. Samen met een persoonlijke coach gaan zij aan de slag met hun loopbaanvragen. Die kunnen gaan over doorgroeimogelijkheden, maar ook over vitaliteit en weer lekker in je ´werkvel´ zitten.

Wendbare medewerkers

Door loopbaanbegeleiding te stimuleren, maak je medewerkers wendbaarder en is de kans groter dat zij langer gezond en met plezier in de ggz blijven werken. Ze worden gecoacht, krijgen advies en begeleiding om hun talenten te herkennen en zich verder te ontwikkelen. Zo helpt loopbaanbegeleiding medewerkers het beste uit zichzelf te halen.

Loopbaanbegeleiding

Sterk in je Werk omvat, afhankelijk van de medewerker, twee tot drie sessies. Daarin worden de persoonlijke doelen, talenten en wensen van de medewerkers in kaart gebracht. Na het traject heeft de medewerker inzicht in de eigen drijfveren en talenten en een plan van aanpak om deze verder te ontwikkelen. De loopbaancoach kan ook helpen bij het stellen van grenzen, het aankaarten van zaken, assertiever worden en wensen durven uiten.

Stimuleer jij Sterk aan het Werk bij jouw medewerkers? Kijk op de website om te zien wat je kunt doen.

Bereid je voor op loopbaangesprekken met Zorginspirator

Zorginspirator geeft je inzicht in hoe jouw functie er in de toekomst uitziet, zodat je je daarop kunt voorbereiden.

ToolLoopbaan
Lees verder

Trek jong zorgtalent aan: laat met YouChooz de mogelijke ggz-beroepen zien

Welke beroepen zijn er mogelijk binnen de ggz en welke opleiding moet je volgen om een specifiek beroep te kunnen uitoefenen? Dit zijn vragen van veel toekomstige, jonge zorgtalenten

ToolLoopbaan
Lees verder

Informeer medewerkers over de mogelijkheden van het Balansbudget

De druk in de ggz is hoog. Er moet steeds meer werk verzet worden door minder mensen.

ToolLoopbaanVitaliteitWerkdruk
Lees verder
Balansbudget