Direct naar content

Sectoranalyse

Publicatie

Hoe toekomstbestendig is het werken in de ggz? Kunnen zorgprofessionals tot aan hun pensioen vitaal, veilig en met plezier blijven werken? En wat vraagt het van zowel werkgevers als medewerkers om ervoor te zorgen dat een goede werk-privébalans behouden blijft? O&O-fonds GGZ voerde in 2022 een sectoranalyse uit om een antwoord op deze vragen te krijgen.

Aandachtspunten

O&O-fonds GGZ voerde een sectoranalyse uit om vast te stellen wat er in de sector speelt. Uit de analyse kwamen een aantal aandachtspunten naar voren die het werken in de ggz aantrekkelijker kunnen maken. Deze zijn als volgt:

  • Overbelasting en uitval onder medewerkers voorkomen.
  • Stimuleren dat medewerkers fit en gezond blijven.
  • Een betere werk-privébalans mogelijk maken.
Bekijk de sectoranalyse

Aan de slag met beter werken in de ggz

Op basis van deze analyse gaan we de komende jaren samen met werkgevers en medewerkers aan de slag om ervoor te zorgen dat iedereen goed en met plezier kan werken in de ggz. We bieden daarom ondersteuning rondom werkdruk, vitaliteit, veiligheid en loopbaan. Wil je weten wat je nu al kunt doen? Bekijk dan het aanbod voor werkgevers of medewerkers.

Ga naar het aanbod voor medewerkers Ga naar het aanbod voor werkgevers

Meer informatie

Heb jij tips of suggesties om het werken in de ggz nog beter te maken? Of heb je een vraag over de sectoranalyse 2022? Je kunt altijd contact met ons opnemen door te mailen naar info@oofggz.nl.

Infographic: de arbeidsmarkt ggz over de komende 10 jaar

Hoe ziet de arbeidsmarkt in de ggz er de komende tien jaar uit? Hoe staat het er bijvoorbeeld voor met het personeelstekort, de arbeidsvraag en de in- en uitstroom in de ggz?

Publicatie
Lees verder

Cao ggz 2021-2024

Hoe zit het met de afspraken om de werk- en roosterdruk te verlagen?

Publicatie
Lees verder
Cao ggz 2021-2024

Actuele arbeidsmarktcijfers

AZW StatLine (databank voor arbeidsmarktcijfers van sector Zorg en Welzijn) geeft inzicht in de arbeidsmarktcijfers binnen de ggz.

Publicatie
Lees verder
Actuele arbeidsmarktcijfers