Direct naar content

Organisatiescan Duurzame Inzetbaarheid

Tool

Hoe staat jouw organisatie ervoor op het gebied van duurzame inzetbaarheid? Wat zijn de sterke punten en waar liggen nog kansen? Leeft dit thema voldoende onder leidinggevenden en is het ook daadwerkelijk onderdeel van de bedrijfsvoering? Hoe verloopt de implementatie van het beleid? Met de Organisatiescan krijg je antwoord op deze vragen.

Duurzame inzetbaarheid is voor veel organisaties in de ggz een belangrijk thema. De Organisatiescan Duurzame Inzetbaarheid van O&O-fonds GGZ, welke in samenwerking met Berenschot is ontwikkeld, geeft via een rapportage inzicht in de stand van zaken op dit thema. Op deze manier kun je monitoren of jouw organisatie op de goede weg is om medewerkers gezond en met plezier in de ggz te laten werken. Ook geeft de rapportage handvatten om aan de slag te gaan met het thema binnen jouw organisatie.

Versterk het beleid

De scan geeft onder andere inzicht in hoeverre het thema onder leidinggevenden leeft en of ze voldoende het gesprek over duurzame inzetbaarheid voeren met hun medewerkers. Maar ook of medewerkers over voldoende zelfregie beschikken.

Aan de hand van de resultaten uit de scan kun je het beleid rondom duurzame inzetbaarheid versterken en het intern belang hiervan nog duidelijker maken. Ook kun je zien of jouw organisatie goed gebruikmaakt van de regelingen uit de CAO GGZ ter bevordering van duurzame inzetbaarheid, aan welke (kosteloze) projecten je kunt deelnemen en van welke beschikbare tools, maatwerktrajecten en informatie je gebruik kunt maken. De Organisatiescan geeft je concrete handvatten om ervoor te zorgen dat jouw medewerkers gezond en met plezier kunnen blijven werken.

 

Bekijk hieronder de video over de organisatiescan

Doe de organisatiescan opent in nieuw tabblad

Advies en ondersteuning rondom de Organisatiescan

Wil jij graag op maat advies op basis van de resultaten van de organisatiescan en aan de slag met gerichte interventies? O&O-fonds GGZ biedt 25 ggz-instellingen kosteloos een ondersteunings- en adviestraject aan. Dit traject wordt uitgevoerd door Bewegen Werkt. Onderdeel van dit adviestraject is adviesgesprek waarin de resultaten van de organisatiescan verder worden toegelicht. Maar ook een nameting  waarmee je inzicht krijgt in de effecten van het adviestraject. Heb je interesse in dit adviestraject? Meld je dan hier aan.

Zorg dat je er op tijd bij bent, want vol is vol!

 

Wegwijzer Veilig Werkklimaat

Emoties horen erbij, maar agressie en ongewenst gedrag is nooit oké! Ga dit tegen met de Wegwijzer Veilig Werkklimaat.

ToolVeiligheid
Lees verder

Regie op roosters

Regie op roosters

ToolVitaliteitWerkdruk
Lees verder

Bereid je voor op loopbaangesprekken met Zorginspirator

Zorginspirator geeft je inzicht in hoe jouw functie er in de toekomst uitziet, zodat je je daarop kunt voorbereiden.

ToolLoopbaan
Lees verder

Stimuleer loopbaanbegeleiding met Sterk in je Werk

Stimuleer loopbaanbegeleiding van medewerkers met Sterk in je Werk.

ToolLoopbaanVitaliteit
Lees verder

Aanpak ‘Behoud jong zorgtalent’

Zorg dat jonge medewerkers in de ggz blijven werken met de aanpak Behoud jong zorgtalent.

ToolVitaliteitWerkdruk
Lees verder

De app CAO GGZ bevat alle afspraken uit de cao én handige rekentools

Wist je dat jouw medewerkers alle informatie over afspraken en regelingen in de ggz eenvoudig kunnen terugvinden in de CAO GGZ-app?

Tool
Lees verder
app CAO GGZ

Trek jong zorgtalent aan: laat met YouChooz de mogelijke ggz-beroepen zien

Welke beroepen zijn er mogelijk binnen de ggz en welke opleiding moet je volgen om een specifiek beroep te kunnen uitoefenen? Dit zijn vragen van veel toekomstige, jonge zorgtalenten

ToolLoopbaan
Lees verder

Geef medewerkers grip op hun werksituatie met deze handige rekentools

Krijg je wel eens de vraag van medewerkers hoe het zit met hun Levensfasebudget, wat hun AOW-leeftijd is of hoeveel onregelmatige dienstvergoeding zij mogen ontvangen? Wij bieden je ondersteuning met een aantal handige rekentools in de app CAO GGZ.

Tool
Lees verder
Grip op de werksituatie

Verlaag werkdruk met de aanpak InBalans

De productienorm in de ggz ligt hoog. Medewerkers zien veel cliënten op een dag en hebben er daarnaast veel administratietaken bij gekregen. Dat kan ervoor zorgen dat zij een hoge werkdruk ervaren

CoachingToolVitaliteitWerkdruk
Lees verder
aanpak InBalans

Informeer medewerkers over de mogelijkheden van het Balansbudget

De druk in de ggz is hoog. Er moet steeds meer werk verzet worden door minder mensen.

ToolLoopbaanVitaliteitWerkdruk
Lees verder
Balansbudget