Direct naar content

Organisatiescan

Tool

Hoe staat jouw organisatie ervoor op het gebied van duurzame inzetbaarheid? Wat zijn de sterke punten van jouw organisatie en waar liggen nog kansen? Leeft dit thema voldoende onder leidinggevenden en is het ook daadwerkelijk onderdeel van de bedrijfsvoering? Met de Organisatiescan krijg je antwoord op deze vragen.

De Organisatiescan is een tool waarmee je kunt monitoren of jouw organisatie op de goede weg is om medewerkers gezond en met plezier in de ggz te laten werken. De scan geeft je al het inzicht dat je nodig hebt om te weten hoe het er op dit moment voor staat in jouw organisatie. Je kunt bijvoorbeeld zien of jouw organisatie goed gebruikmaakt van de regelingen uit de cao ggz ter bevordering van duurzame inzetbaarheid en of het ingezette beleid rondom duurzame inzetbaarheid daadwerkelijk effect heeft.

Versterk het beleid

Aan de hand van de resultaten van de Organisatiescan kun je het beleid rondom duurzame inzetbaarheid versterken en het intern belang hiervan nog duidelijker maken. Ook kun je zien aan welke projecten je kunt deelnemen en van welke beschikbare tools, maatwerktrajecten en informatie je kunt gebruikmaken. De Organisatiescan geeft je concrete handvatten om ervoor te zorgen dat jouw medewerkers gezond en met plezier kunnen blijven werken.

Advies en ondersteuning rondom de Organisatiescan

Wil jij graag ondersteuning bij de uitvoering van de Organisatiescan? Of wil je graag advies ontvangen naar aanleiding van de resultaten die uit de Organisatiescan voortkomen? Meld je dan aan voor het ondersteunings- en adviestraject door een mail te sturen naar info@oofggz.nl. Zorg dat je er op tijd bij bent, want er is plek voor 25 ggz-organisaties.

 

Bereid je voor op loopbaangesprekken met Zorginspirator

Zorginspirator geeft je inzicht in hoe jouw functie er in de toekomst uitziet, zodat je je daarop kunt voorbereiden.

ToolLoopbaan
Lees verder

Stimuleer loopbaanbegeleiding met Sterk in je Werk

Stimuleer loopbaanbegeleiding van medewerkers met Sterk in je Werk.

ToolLoopbaanVitaliteit
Lees verder

Aanpak ‘Behoud jong zorgtalent’

Zorg dat jonge medewerkers in de ggz blijven werken met de aanpak Behoud jong zorgtalent.

ToolVitaliteitWerkdruk
Lees verder

De app CAO GGZ bevat alle afspraken uit de cao én handige rekentools

Wist je dat jouw medewerkers alle informatie over afspraken en regelingen in de ggz eenvoudig kunnen terugvinden in de CAO GGZ-app?

Tool
Lees verder
app CAO GGZ

Trek jong zorgtalent aan: laat met YouChooz de mogelijke ggz-beroepen zien

Welke beroepen zijn er mogelijk binnen de ggz en welke opleiding moet je volgen om een specifiek beroep te kunnen uitoefenen? Dit zijn vragen van veel toekomstige, jonge zorgtalenten

ToolLoopbaan
Lees verder

Geef medewerkers grip op hun werksituatie met deze handige rekentools

Krijg je wel eens de vraag van medewerkers hoe het zit met hun Levensfasebudget, wat hun AOW-leeftijd is of hoeveel onregelmatige dienstvergoeding zij mogen ontvangen? Wij bieden je ondersteuning met een aantal handige rekentools in de app CAO GGZ.

Tool
Lees verder
Grip op de werksituatie

Verlaag werkdruk met de aanpak InBalans

De productienorm in de ggz ligt hoog. Medewerkers zien veel cliënten op een dag en hebben er daarnaast veel administratietaken bij gekregen. Dat kan ervoor zorgen dat zij een hoge werkdruk ervaren

CoachingToolVitaliteitWerkdruk
Lees verder
aanpak InBalans

Informeer medewerkers over de mogelijkheden van het Balansbudget

De druk in de ggz is hoog. Er moet steeds meer werk verzet worden door minder mensen.

ToolLoopbaanVitaliteitWerkdruk
Lees verder
Balansbudget