Direct naar content

Meer energie met het Generatiepact

RegelingLoopbaan

Je bent elke dag druk in de weer. Ook de verantwoordelijkheid voor je cliënten kan soms veel van je vragen. Merk je daardoor dat het werk zwaarder wordt naarmate je pensioenleeftijd vordert? Het Generatiepact kan een mogelijkheid voor je zijn om met plezier en in alle gezondheid te blijven werken.

Wat is het Generatiepact?

Het Generatiepact geeft je de mogelijkheid om vanaf vier jaar voor je AOW-leeftijd deel te nemen aan de 80/90/100-regeling. Dit houdt in dat je 80% van je huidige aantal werkuren gaat werken en je salaris voor 90% uitbetaald wordt, terwijl je 100% pensioen opbouwt. Zo ontstaat er met het Generatiepact meer tijd om te herstellen en je werk-privébalans te behouden, waardoor jij langer en gezond kunt doorwerken tot aan je AOW-leeftijd.

Bereken jouw situatie met de rekenhulp Generatiepact

Het Generatiepact geldt voor alle medewerkers in de ggz met een belastende functie. Denk aan direct cliëntgebonden functies in de begeleiding, verzorging, verpleging of behandeling en functies in de beveiliging en schoonmaak. Wil je weten of je in aanmerking komt voor het Generatiepact? Maak gebruik van de rekenhulp. Deze laat je in een aantal stappen zien of jij in aanmerking komt. De tool geeft vervolgens een zo goed mogelijk beeld van jouw situatie, waardoor je kunt beslissen of je gebruik wilt maken van het Generatiepact.

De rekenhulp Generatiepact

Volg de informatiesessie

Om in jouw laatste loopbaanfase zo goed mogelijk aan het werk te blijven, organiseert O&O-fonds GGZ, in samenwerking met FWG Progressional People, een informatiesessie over het Generatiepact. In deze sessie bespreken we de kenmerken en vraagstukken van de generatie 57+ en staan we stil bij de mogelijkheden die er zijn om langer, met plezier en in alle gezondheid door te werken met het Generatiepact. Na afloop van deze sessie heb jij handvatten om het gesprek aan te gaan met jouw leidinggevende of HR-professionals over de wijze waarop jij met gemak en plezier kunt blijven werken.

Vraag bij jouw HR/P&O of zij een bijeenkomst organiseren bij jou in de organisatie. Zij kunnen deze geheel gratis aanvragen. De informatiesessie wordt bij jou in de organisatie aangeboden.

Meer informatie

Wil je meer weten over het Generatiepact of heb je een specifieke vraag? Neem dan contact met ons op via info@oofggz.nl.

 

Eerder stoppen met werken? Kijk of je in aanmerking komt voor de regeling Vervroegd Uittreden

Werken in de ggz kan lichamelijk en mentaal uitdagend zijn. Zeker als je een belastende functie hebt. Als jij je zorgen maakt of je jouw pensioen wel op een gezonde en veilige manier kan halen, raden we je aan dit bespreekbaar te maken met je werkgever.

RegelingLoopbaanVitaliteit
Lees verder
Eerder Stoppen Met Werken