Direct naar content

Meer energie met het Generatiepact

RegelingLoopbaan

Je bent elke dag druk in de weer. Ook kan de verantwoordelijkheid voor je cliënten soms veel van je vragen. Merk je daardoor dat het werk zwaarder wordt naarmate je pensioenleeftijd vordert? Het Generatiepact kan een mogelijkheid voor je zijn om met plezier en in alle gezondheid te blijven werken.

Wat is het Generatiepact?

Het Generatiepact geeft je de mogelijkheid om vanaf vier jaar voor je AOW-leeftijd deel te nemen aan de 80/90/100-regeling. Dit houdt in dat je 80% van je huidige aantal werkuren gaat werken en je salaris voor 90% uitbetaald wordt, terwijl je 100% pensioen opbouwt. Zo ontstaat er met het Generatiepact meer tijd om te herstellen en je werk-privébalans te behouden, waardoor jij langer en gezond kunt doorwerken tot aan je AOW-leeftijd.

Bereken jouw situatie met de rekenhulp Generatiepact

Het Generatiepact geldt voor alle medewerkers in de ggz met een belastende functie. Denk aan direct cliëntgebonden functies in de begeleiding, verzorging, verpleging of behandeling en functies in de beveiliging en schoonmaak. Wil je weten of je in aanmerking komt voor het Generatiepact? Maak gebruik van de rekenhulp. Deze laat je in een aantal stappen zien of jij in aanmerking komt. De tool geeft vervolgens een zo goed mogelijk beeld van jouw situatie, waardoor je kunt beslissen of je gebruik wilt maken van het Generatiepact.

De rekenhulp Generatiepact

De rekenhulp voor HR

Naast de rekenhulp die laat zien of jij in aanmerking komt voor het Generatiepact, is er een ook rekenhulp voor HR-medewerkers. Deze tool geeft een indicatie van de effecten in formatie en kosten van het Generatiepact voor de organisatie. De uitkomsten zijn indicatief en bedoeld als ondersteuning bij het beleidsproces.

De rekentool Generatiepact voor HR

Meer informatie

Wil je meer weten over het Generatiepact of heb je een specifieke vraag? Neem dan contact met ons op via info@oofggz.nl.

 

Eerder stoppen met werken? Kijk of je in aanmerking komt voor de regeling Vervroegd Uittreden

Werken in de ggz kan lichamelijk en mentaal uitdagend zijn. Zeker als je een belastende functie hebt. Als jij je zorgen maakt of je jouw pensioen wel op een gezonde en veilige manier kan halen, raden we je aan dit bespreekbaar te maken met je werkgever.

RegelingLoopbaanVitaliteit
Lees verder
Eerder Stoppen Met Werken