Direct naar content

Informeer medewerkers over de mogelijkheden van het Balansbudget

ToolLoopbaanVitaliteitWerkdruk
Balansbudget

Sommige medewerkers ervaren een hoge werkdruk. De zorg voor cliënten staat voorop, maar buiten het werk hebben zij ook hun familie, vrienden en hobby’s. Het Balansbudget is er speciaal voor medewerkers, zodat zij hun werk-privébalans kunnen herstellen of behouden. Maar hoe zorg je er als werkgever voor dat medewerkers het Balansbudget goed besteden? Je hoort het tijdens de regionale inspiratiesessies of via de incompany workshop.

Wat is het Balansbudget?

Het Balansbudget is een budget dat medewerkers helemaal mogen besteden aan zichzelf, om zo hun werk-privébalans te behouden. Medewerkers kunnen het budget inzetten om extra vrije dagen te kopen, een opleiding of ontwikkeltraject te volgen of om het te laten uitkeren. Bij een voltijds dienstverband is dit een bedrag van maximaal €500 euro.

Regionale inspiratiesessies

Hoe kun je medewerkers stimuleren het Balansbudget zo in te zetten dat het ook echt bijdraagt aan hun werk-privébalans? En hoe communiceer je daarover vanuit HR? Tijdens de regionale inspiratiesessies leer je medewerkers te prikkelen om niet voor de makkelijkste weg (uitbetalen van het bedrag) te kiezen. Laat je in nog geen drie uur inspireren om effectief over het Balansbudget en de mogelijkheden te communiceren. Ook krijg je marketingtips mee. Bekijk de data van de inspiratiesessies. Of meld je direct aan door te mailen naar info@oofggz.nl.

Incompany workshop

Hoe kun je het Balansbudget in jouw organisatie breder beschikbaar stellen? Hoe communiceer je hierover intern en wat zijn de diverse rollen van onder andere leidinggevenden, HR- en P&O-professionals? Volg de gratis incompany workshop om het Balansbudget onderdeel te maken van het bestaande beleid in jouw organisatie. Deze workshop wordt verzorgd door adviseurs van FWG Progressional People. De workshop is aan te vragen tot mei 2024!

Meld je aan voor de incompany workshop

Meer informatie

Wil jij een goede werk-privébalans van jouw medewerkers bevorderen? Breng hen op de hoogte van het Balansbudget en breng het Balansbudget naar jouw organisatie. Voor meer informatie en vragen kun je mailen naar info@oofggz.nl.

 

Bereid je voor op loopbaangesprekken met Zorginspirator

Zorginspirator geeft je inzicht in hoe jouw functie er in de toekomst uitziet, zodat je je daarop kunt voorbereiden.

ToolLoopbaan
Lees verder

Stimuleer loopbaanbegeleiding met Sterk in je Werk

Stimuleer loopbaanbegeleiding van medewerkers met Sterk in je Werk.

ToolLoopbaanVitaliteit
Lees verder

Trek jong zorgtalent aan: laat met YouChooz de mogelijke ggz-beroepen zien

Welke beroepen zijn er mogelijk binnen de ggz en welke opleiding moet je volgen om een specifiek beroep te kunnen uitoefenen? Dit zijn vragen van veel toekomstige, jonge zorgtalenten

ToolLoopbaan
Lees verder