Direct naar content

Informeer medewerkers over de mogelijkheden van het Balansbudget

ToolLoopbaanVitaliteitWerkdruk
Balansbudget

De druk in de ggz is hoog. Er moet steeds meer werk verzet worden door minder mensen. Hierdoor kunnen medewerkers hoge werkdruk en (te) veel verantwoordelijkheid ervaren. De zorg voor cliënten staat voorop, maar buiten het werk hebben medewerkers ook familie, vrienden en hobby’s. Om een goede werk-privébalans te behouden, kunnen zij het Balansbudget gebruiken. Hoe zorg je er als werkgever voor dat medewerkers het Balansbudget zo besteden dat het daadwerkelijk bijdraagt aan hun werk-privébalans?

Wat is het Balansbudget?

Medewerkers die op 1 juli 2023 bij jou in dienst waren, kunnen gebruikmaken van het Balansbudget. Dit is een budget dat medewerkers mogen besteden aan zichzelf om zo hun werk-privébalans te bevorderen. Bij een voltijds dienstverband is dit een bedrag van maximaal €500 euro. Medewerkers kunnen het budget inzetten om extra vrije dagen te kopen, een opleiding of ontwikkeltraject te volgen of het bedrag te laten uitkeren.

Stimuleer een goede werk-privébalans

Vraag jij je af hoe je medewerkers kunt stimuleren het Balansbudget op zo’n manier in te zetten dat dit bijdraagt aan een goede werk-privébalans? De eerste stap is hen op de hoogte brengen van het Balansbudget. De tweede stap is goed voorlichten over de mogelijkheden en hoe deze mogelijkheden kunnen bijdragen aan hun loopbaan, werkplezier en werk-privébalans.

Het Balansbudget als onderdeel van het duurzaam-inzetbaarheidsbeleid

Hoe kun je het Balansbudget in jouw organisatie breder beschikbaar stellen? Hoe communiceer je hierover intern en wat zijn de diverse rollen van onder andere leidinggevenden, HR en P&O professionals? Je kunt een gratis incompany workshop volgen om het Balansbudget onderdeel te maken van het duurzaam-inzetbaarheidsbeleid binnen jouw organisatie. Deze workshop wordt verzorgd door adviseurs van FWG Progressional People.

Meld je aan voor de incompany workshop

Meer informatie

Wil jij een goede werk-privébalans van jouw medewerkers bevorderen? Breng hen op de hoogte van het Balansbudget en breng het Balansbudget naar jouw organisatie met de gratis incomapy workshop. Deze is aan te vragen tot mei 2024! Voor meer informatie en vragen kun je mailen naar info@oofggz.nl.

Bereid je voor op loopbaangesprekken met Zorginspirator

Zorginspirator geeft je inzicht in hoe jouw functie er in de toekomst uitziet, zodat je je daarop kunt voorbereiden.

ToolLoopbaan
Lees verder

Stimuleer loopbaanbegeleiding met Sterk in je Werk

Stimuleer loopbaanbegeleiding van medewerkers met Sterk in je Werk.

ToolLoopbaanVitaliteit
Lees verder

Trek jong zorgtalent aan: laat met YouChooz de mogelijke ggz-beroepen zien

Welke beroepen zijn er mogelijk binnen de ggz en welke opleiding moet je volgen om een specifiek beroep te kunnen uitoefenen? Dit zijn vragen van veel toekomstige, jonge zorgtalenten

ToolLoopbaan
Lees verder