Direct naar content

Een baan in de ggz? Bekijk de mogelijke beroepen en benodigde opleiding met YouChooz

ToolLoopbaan

Denk je na over een toekomst in de ggz? YouChooz helpt je kiezen! Deze website laat je alle mogelijke beroepen in de ggz zien en welke opleiding nodig is voor een specifiek beroep. Met tests, praktijkvideo´s en ervaringsverhalen helpt YouChooz je bij het kiezen van een baan binnen de ggz.

Wat is YouChooz?

YouChooz is een voorlichtingswebsite met actuele informatie over beroepen en opleidingen in de sector. Denk aan informatie over de inhoud en duur van een opleiding, de carrièremogelijkheden, de kosten en leerwijze. Maar ook alle informatie over de inhoud van beroepen in de sector. Zo zie je welke opleiding ervoor nodig is om jouw droombaan uit te oefenen, krijg je inzicht in het salaris en zie je welke vervolgstappen er mogelijk zijn. Ook voor bestaande medewerkers die willen doorgroeien binnen de ggz is YouChooz daarom een handige website.

Kom in contact met mensen uit de praktijk

Daarnaast heeft YouChooz een aantal handige functies die jou helpen ontdekken welke baan of opleiding bij je past. Je kunt bijvoorbeeld een test doen of praktijkvideo´s bekijken van mensen die specifieke beroepen hebben of opleidingen volgen. Ook kun je in contact komen met ChoozGuides. Dit zijn studenten, docenten of professionals in de ggz die je graag voorlichting geven. Zij vertellen je precies hoe een opleiding of beroep eruitziet.

Bezoek de website

Meer informatie

Wil je meer weten over YouChooz of heb je een andere vraag of suggestie? Kom dan met ons in contact door een mail te sturen naar info@oofggz.nl.

Rekentool Generatiepact

Wil jij weten wat het Generatiepact voor jouw situatie betekent? Ontdek het met de rekentool Generatiepact.

ToolLoopbaanVitaliteit
Lees verder

Rekentool Balansbudget

Bereken jouw Balansbudget en ontdek waar je het Balansbudget aan kunt besteden met deze rekentool.

ToolLoopbaanVeiligheidVitaliteitWerkdruk
Lees verder
Financieel advies over loopbaankeuzes

Verken de toekomst met Zorginspirator

Zorginspirator geeft je inzicht in hoe jouw functie er in de toekomst uitziet, zodat je je daarop kunt voorbereiden.

ToolLoopbaan
Lees verder

Bereken met gemak jouw zwangerschaps- en bevallingsverlof

Je vindt de Rekentool Zwangerschaps- en Bevallingsverlof in de app CAO GGZ. Deze app is speciaal ontworpen voor zorgprofessionals in de ggz. Neem een kijkje, want de app bevat nog veel meer handige rekentools.

ToolLoopbaan
Lees verder
zwangerschaps- en bevallingsverlof

Wanneer heb jij recht op AOW? Bereken het met de AOW-rekentool

Ben je benieuwd hoeveel jaren je nog moet werken totdat je recht hebt op AOW? Met de handige AOW-rekentool kun je tot op de maand nauwkeurig zien hoe lang je nog moet werken voordat je AOW ontvangt.

ToolLoopbaan
Lees verder
AOW-rekentool

Bereken de jaarlijkse opbouw van het Levensfasebudget met deze rekentool

Als je in de ggz werkt, bouw je elk jaar automatisch verlofuren op in de vorm van het Levensfasebudget. Dit budget kun je inzetten om ervoor te zorgen dat je vitaal en met plezier kan blijven werken.

ToolLoopbaanVitaliteit
Lees verder
Levensfasebudget rekentool

Gebruik jouw Balansbudget voor een goede werk-privébalans

De druk in de ggz is hoog. Je spreekt veel verschillende cliënten op een dag en daardoor kun je soms een hoge werkdruk en grote verantwoordelijkheid ervaren.

ToolLoopbaanVitaliteitWerkdruk
Lees verder
Financieel advies over loopbaankeuzes